Els pacients amb càncer de l’hospital HM Delfos accediran a assajos clínics dels EUA

Malalts de càncer de Barcelona podran participar en assajos clínics dels EUA si es tracten a l’hospital HM Delfos, situat a Vallcarca, després que el grup HM Hospitales, propietari del centre sanitari, hagi renovat l’acord amb The Start Center, grup nord-americà líder mundial en assajos clínics de fases inicials.

La signatura de la renovació, que és per a deu anys, es va signar justament a l’hospital HM Delfos, ja que el fet que a partir d’ara els assajos de The Start Center també es facin a Barcelona i a Galícia és la principal novetat d’aquesta nova etapa. 

Segons fonts del grup HM Hospitales, l’acord manté la vinculació del Centre Integral Oncológic Clara Campal (HM CIOCC), que té una de les seus a Barcelona, amb The Start Center, i amplia a Catalunya i Galícia la tasca que ja es feia a la Unitat d’Assajos Clínics en Fase I START-HM CIOCC, ubicada a l’Hospital Universitario HM Sanchinarro, a Madrid.

L’acte de signatura de la renovació de l’acord s’ha celebrat aquest dimecres a l’hospital HM Delfos amb la presència del president d’HM Hospitales, el doctor Juan Abarca Cidón, i el president i CEO de Start, el doctor Lon S. Smith. 

 “La renovació d’aquest exitós model és una fantàstica notícia per a HM Hospitales, però sobretot per als nostres pacients, perquè els facilita l’accés a nous medicaments innovadors no comercialitzats, la qual cosa pot ajudar a definir nous abordatges terapèutics i contribuir de manera substancial a oferir esperança en la contínua lluita contra el càncer”, ha destacat el doctor Abarca Cidón.

Segons el doctor Lon S. Smith, a Start estan “entusiasmats de tenir l’oportunitat de col·laborar amb la Fundació de Recerca HM Hospitales en el desenvolupament de noves teràpies que són totalment necessàries per a pacients que pateixen de càncer a Madrid, Barcelona i Galícia”. “L’oportunitat de desenvolupar aquestes teràpies simultàniament als Estats Units i la Unió Europea facilita l’aprovació ràpida de noves medicines que beneficiaran a pacients de càncer de tot el món”, ha afegit.

“Incloure als nostres equips de Barcelona i Galícia en aquest nou acord és un pas més per consolidar la xarxa assistencial, que garanteix la igualtat d’accés a aquests fàrmacs a tots els nostres pacients, siguin on siguin”, ha subratllat Abarca.

Per a HM Hospitales, l’extensió d’aquest acord a nous territoris propiciarà una millora en l’enfocament terapèutic dels pacients oncològics. “De vegades, els pacients presenten característiques tumorals específiques que són infreqüents, i tenir una base poblacional tan àmplia ens ajudarà a trobar aquests perfils i poder oferir fàrmacs experimentals alhora que específics i innovadors en noves latituds “, ha assenyalat el doctor Emiliano Calvo, director de la Unitat d’Assajos Clínics en Fase I START-HM CIOCC.

Aquesta unitat va néixer amb l’objectiu d’apropar als pacients oncològics tractaments nous i innovadors amb la intenció de millorar els resultats dels tractaments convencionals. “Són fàrmacs moltes vegades revolucionaris que s’administren en assajos clínics en fases inicials (en moltes ocasions és la primera vegada que s’administren a éssers humans) i que inclouen els últims avenços en coneixements de biologia tumoral i tecnologia aplicada al desenvolupament de fàrmacs”, matisa Emiliano Calvo.

Des de la seva posada en marxa l’any 2008, la unitat ha ofert tractaments innovadors a més de 2.000 pacients i completat al voltant de 200 assajos clínics. Actualment, hi ha 58 assaigs clínics actius en tumors sòlids i oncohematològics. A més, en aquests anys, s’han format a la unitat més de 20 oncòlegs en aquesta àrea de coneixement, alguns de procedents d’altres països. 

Nou comentari

Més notícies

Ampliació de capital a l’hospital HM Delfos per continuar l’expansió

El grup HM Hospitales ja va adquirir la clínica Sant Jordi i ara vol afegir més centres a la seva xarxa a Barcelona

L’hospital Delfos estrena una unitat per tractar l’obesitat sense cirurgia

L'endoscòpia bariàtrica és la tècnica més innovadora i evita les complicacions de les reduccions d'estòmac quirúrgiques

HM Delfos reforça l’atenció als seus pacients amb un conveni amb l’Associació contra el Càncer

El programa 'Primer impacte' garantirà l'atenció psicològica i assessorament als malalts i les famílies a partir del moment del diagnòstic

L’hospital HM Delfos formarà estudiants de psicologia de la universitat Abat Oliba

El conveni s'afegeix al que el centre situat al barri de Vallcarca ja va firmar amb la UIC

L’hospital HM Delfos signa un conveni amb la UIC per formar metges i infermers

La docència és un dels pilars del model del grup HM Hospitals i per això van anunciar des del primer moment que volien que el centre barceloní fos hospital universitari
L'equip que liderarà el nou centre de cardiologia. | HM Hospitals

L’hospital HM Delfos inaugura un centre integral de malalties cardiovasculars

És el segon centre que impulsa el grup HM Hospitales en un mes
Entrada de l'Hospital HM Delfos / Cedida

L’Hospital HM Delfos crea un centre oncològic integral

Els investigadors i especialistes hi oferiran tractaments personalitzats i assajos clínics als pacients de càncer

HM Hospitales, nou propietari de Delfos i la Clínica Sant Jordi, creix un 14,4% en facturació

El 2018 va ser l'any de l'aterratge del grup a Barcelona, que es continua amb l'adquisició de la Clínica Sant Jordi, de Sant Andreu

L’Hospital HM Delfos estrena Urgències després d’una modernització profunda

L'entrada en funcionament del servei 24 hores és un pas més en pla director amb 30 milions d'inversió d'HM Hospitales

L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia

Disposa d’un quiròfan integrat de neurociències amb TAC intraoperatori mòbil d’última generació

Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales

"Recomano a tots els empresaris que inverteixin a Catalunya", assegura el president del grup, Juan Abarca

Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau

Gerardo Conesa liderarà el projecte de neurociències que HM Hospitales vol desenvolupar a Barcelona
El doctor Ángel Cequier / HM Hospitales

L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia

Ángel Cequier té anys d'experiència com a director clínic de l'Àrea de Malalties del Cor de l'Hospital Universitari de Bellvitge

Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar

Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona

Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos

La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona