Els pacients amb càncer de l’hospital HM Delfos accediran a assajos clínics dels EUA

El grup HM Hospitales renova el conveni amb The Start Center i l'amplia al centre de Barcelona

Malalts de càncer de Barcelona podran participar en assajos clínics dels EUA si es tracten a l’hospital HM Delfos, situat a Vallcarca, després que el grup HM Hospitales, propietari del centre sanitari, hagi renovat l’acord amb The Start Center, grup nord-americà líder mundial en assajos clínics de fases inicials.

La signatura de la renovació, que és per a deu anys, es va signar justament a l’hospital HM Delfos, ja que el fet que a partir d’ara els assajos de The Start Center també es facin a Barcelona i a Galícia és la principal novetat d’aquesta nova etapa. 

Segons fonts del grup HM Hospitales, l’acord manté la vinculació del Centre Integral Oncológic Clara Campal (HM CIOCC), que té una de les seus a Barcelona, amb The Start Center, i amplia a Catalunya i Galícia la tasca que ja es feia a la Unitat d’Assajos Clínics en Fase I START-HM CIOCC, ubicada a l’Hospital Universitario HM Sanchinarro, a Madrid.

L’acte de signatura de la renovació de l’acord s’ha celebrat aquest dimecres a l’hospital HM Delfos amb la presència del president d’HM Hospitales, el doctor Juan Abarca Cidón, i el president i CEO de Start, el doctor Lon S. Smith. 

 “La renovació d’aquest exitós model és una fantàstica notícia per a HM Hospitales, però sobretot per als nostres pacients, perquè els facilita l’accés a nous medicaments innovadors no comercialitzats, la qual cosa pot ajudar a definir nous abordatges terapèutics i contribuir de manera substancial a oferir esperança en la contínua lluita contra el càncer”, ha destacat el doctor Abarca Cidón.

Segons el doctor Lon S. Smith, a Start estan “entusiasmats de tenir l’oportunitat de col·laborar amb la Fundació de Recerca HM Hospitales en el desenvolupament de noves teràpies que són totalment necessàries per a pacients que pateixen de càncer a Madrid, Barcelona i Galícia”. “L’oportunitat de desenvolupar aquestes teràpies simultàniament als Estats Units i la Unió Europea facilita l’aprovació ràpida de noves medicines que beneficiaran a pacients de càncer de tot el món”, ha afegit.

“Incloure als nostres equips de Barcelona i Galícia en aquest nou acord és un pas més per consolidar la xarxa assistencial, que garanteix la igualtat d’accés a aquests fàrmacs a tots els nostres pacients, siguin on siguin”, ha subratllat Abarca.

Per a HM Hospitales, l’extensió d’aquest acord a nous territoris propiciarà una millora en l’enfocament terapèutic dels pacients oncològics. “De vegades, els pacients presenten característiques tumorals específiques que són infreqüents, i tenir una base poblacional tan àmplia ens ajudarà a trobar aquests perfils i poder oferir fàrmacs experimentals alhora que específics i innovadors en noves latituds “, ha assenyalat el doctor Emiliano Calvo, director de la Unitat d’Assajos Clínics en Fase I START-HM CIOCC.

Aquesta unitat va néixer amb l’objectiu d’apropar als pacients oncològics tractaments nous i innovadors amb la intenció de millorar els resultats dels tractaments convencionals. “Són fàrmacs moltes vegades revolucionaris que s’administren en assajos clínics en fases inicials (en moltes ocasions és la primera vegada que s’administren a éssers humans) i que inclouen els últims avenços en coneixements de biologia tumoral i tecnologia aplicada al desenvolupament de fàrmacs”, matisa Emiliano Calvo.

Des de la seva posada en marxa l’any 2008, la unitat ha ofert tractaments innovadors a més de 2.000 pacients i completat al voltant de 200 assajos clínics. Actualment, hi ha 58 assaigs clínics actius en tumors sòlids i oncohematològics. A més, en aquests anys, s’han format a la unitat més de 20 oncòlegs en aquesta àrea de coneixement, alguns de procedents d’altres països. 

Més informació

Nou comentari