Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau

HM Hospitales ha fitxat el doctor Gerardo Conesa Bertrán, cap del Servei Mancomunat de Neurocirurgia de l’Hospital del Mar i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, per liderar el projecte de neurociències que HM Hospitales vol desenvolupar a Barcelona, a l’hospital Delfos.

Amb aquesta incorporació “es completa un canvi substancial en la direcció de les especialitats clau del projecte assistencial i que oferiran als seus pacients a Barcelona un enfocament terapèutic avantguardista en Oncologia, Cardiologia i ara també en Neurociències”, indiquen els portaveus del grup HM Hospitales.

El doctor Conesa assumeix aquest nou repte professional “amb la responsabilitat de desenvolupar, en un entorn totalment privat, un projecte assistencial en neurociències absolutament disruptiu i amb la capacitat d’aportar als pacients una atenció integral i amb la màxima seguretat. A més, aquest ambiciós projecte incideix en altres aspectes importants per al professional sanitari com la docència, la investigació, la innovació i la implementació de noves tècniques i procediments en l’àmbit de les neurociències”. El neurocirurgià afegeix que “aquest és el model propi d’HM Hospitales i que no existeix una cosa similar a Catalunya”.

Tecnologia disruptiva

En relació a la incorporació d’innovació tecnològica cal destacar la recent implantació del sistema de radiologia EOS® a l’Hospital HM Delfos. El doctor Conesa ha liderat la posada en marxa d’aquest nou equipament i ressalta que “es podran realitzar cirurgies de màxima complexitat d’escoliosi i d’altres tipus de deformitats espinals”. HM Delfos és el primer hospital de l’estat a oferir aquesta tecnologia que permet fer radiologia de tot el cos en posició de càrrega, de manera que es genera menys radiació que amb els sistemes tradicionals de TAC i de radiologia convencional.

D’altra banda, i dins del projecte que lidera el doctor Conesa, HM Delfos està a punt d’estrenar un nou quiròfan integrat de neurocirurgia que, dotat d’equipaments avantguardistes com un TAC intraoperatori mòbil de gran versatilitat, únic en la sanitat catalana, té la possibilitat de fer intervencions en 3D, i que és l’equipament de tecnologia més avantguardista de l’Hospital HM Delfos. “Aquest equipament quirúrgic permet obtenir la màxima seguretat i precisió juntament amb la mínima invasió per al pacient”, assegura Conesa.

Atracció de talent

Amb l’arribada del doctor Conesa com a líder del projecte de neurociències que es desenvolupa a HM Hospitales a Barcelona, del doctor Albanell, com a responsable de l’àrea d’Oncologia, i del doctor Cequier, encapçalant l’equip de Cardiologia, el grup completa l’estratègia inicial d’atracció de talent per desenvolupar el projecte assistencial i investigador a Barcelona, que s’ha centrat a potenciar amb professionals de prestigi aquestes tres àrees d’alta especialització.

Pioner i a l’avantguarda tecnològica

El doctor Conesa va ser el primer neurocirurgià de l’estat a operar un pacient afectat amb un tumor cerebral mentre romania despert i també ha estat el primer a utilitzar robòtica en neurocirurgia. El seu interès pel mapatge i monitoratge de la funció motora i del llenguatge en pacients amb tumors cerebrals va centrar la seva tesi i l’ha acompanyat al llarg de la seva dilatada carrera professional. En l’última dècada s’ha especialitzat en el tractament quirúrgic de les epilèpsies refractàries al tractament mèdic.

Respecte a la seva dilatada experiència professional, investigadora i docent, el doctor Conesa va rebre l’any 1999 de forma conjunta el Premi Ramón y Cajal de la Societat Espanyola de Neurocirurgia Dècada del Cervell. També va ser guardonat amb el premi Diari Mèdic a les millors idees el 2004 i l’any 2018 va rebre el mateix guardó per la innovació tecnològica del sistema EOS d’HM Delfos.

Actualment dirigeix el projecte de recerca Sylvius, becat amb 2.4 milions d’euros per la Fundació La Caixa per optimitzar la planificació i l’execució de reseccions neuroquirúrgiques. El Dr. Gerardo Conesa també és cap del Servei Mancomunat de Neurocirurgia de l’Hospital del Mar i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. A més és professor de Neurocirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha publicat nombrosos estudis en publicacions científiques de prestigi.

HM Hospitales

HM Hospitales és el grup hospitalari privat de referència a nivell estatal que basa la seva oferta en l’excel·lència assistencial, sumada a la investigació, la docència, la innovació tecnològica constant i la publicació de resultats. A més, el Grup està format per 40 centres assistencials: 15 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en Oncologia, Cardiologia, Neurociències i Fertilitat, a més de 21 policlínics. Tots ells treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels seus pacients.

A Barcelona, HM Hospitales aterra el 2018 amb l’adquisició d’HM Delfos, un històric centre hospitalari que es converteix en la primera pedra de la xarxa assistencial que el grup construirà a Catalunya. Es tracta d’un centre integral mèdic quirúrgic dotat amb l’última tecnologia i que compta amb una àmplia cartera de serveis que el converteixen en un dels hospitals privats de referència a Barcelona i a Catalunya. Disposa de més de 24.000 m2 construïts, àrea d’hospitalització amb més de 160 llits, 11 sales d’urgències, 11 boxs d’UCI i 7 quiròfans, que conformen un nou bloc quirúrgic. A més, HM Delfos compta amb unitats de diagnòstic d’última generació, sala d’hemodinàmica i vascular, urgències 24 hores i un servei assistencial a estrangers denominat ‘International HM / Barcelona’.

Més notícies
El doctor Ángel Cequier / HM Hospitales

L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia

Notícia: L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia
Comparteix
Ángel Cequier té anys d'experiència com a director clínic de l'Àrea de Malalties del Cor de l'Hospital Universitari de Bellvitge
Notícia: L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia - Mobile

Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar

Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Comparteix
Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona
Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar - Mobile

Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos

Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos
Comparteix
La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona
Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos - Mobile

Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives

Notícia: Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives
Comparteix
Les dades de l'hospital HM Delfos, de Barcelona, indiquen que les dones es van menys controls que els homes en aquesta especialitat
Notícia: Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa