Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos

HM Hospitales invertirà en els pròxims dos anys més d’11 milions d’euros en la remodelació de les instal·lacions de l’Hospital HM Delfos amb l’objectiu de convertir aquest centre hospitalari en referència de la sanitat privada a Barcelona. Aquesta renovació d’instal·lacions s’emmarca dins del pla director d’HM Delfos, dotat amb 30 milions d’euros que el grup destinarà, a més, a l’adquisició de tecnologia sanitària d’última generació i la incorporació d’equips de professionals sanitaris per enriquir la plantilla de l’Hospital HM Delfos.

D’aquesta manera, HM Hospitales materialitza un dels compromisos adquirits quan va assumir el control de l’Hospital HM Delfos, que consistia a transformar el centre hospitalari i modernitzar-ne les instal·lacions per oferir als seus pacients la màxima qualitat assistencial i els millors abordatges terapèutics que només s’aconsegueixen amb les millors infraestructures i l’última tecnologia sanitària.

De la mateixa manera, “aquestes inversions serviran per situar l’Hospital HM Delfos com a punta de llança del projecte assistencial en la xarxa que HM Hospitales desenvoluparà a Barcelona i que s’anirà concretant en els pròxims mesos amb la incorporació de nous centres”, ha assegurat el doctor Joan Sala, director territorial d’HM Hospitales a Barcelona.

Àrees a renovar

En els pròxims 24 mesos, l’Hospital HM Delfos veurà com diverses de les seves àrees assumeixen una completa reforma. La primera i estratègica reforma per a la missió de l’Hospital HM Delfos serà la renovació total del bloc quirúrgic, que comptarà amb 11 quiròfans nous ubicats en més de 1000 m2, dotats de tecnologia d’última generació. A més, dos dels quiròfans són integrats, per la qual cosa disposaran de visualització integrada directa i en temps real de diferents plataformes d’imatge que afavoriran les decisions de l’equip quirúrgic ‘in situ’. Aquest aspecte facilitarà la seva incorporació en la història clínica electrònica del pacient, la realització de videoconferències en temps real per al desenvolupament de cursos i simposis, i, fins i tot, compartir simultàniament intervencions amb altres centres mèdics que puguin disposar d’aquesta tecnologia.

El bloc quirúrgic es completa amb dos quiròfans més de cirurgia major ambulatòria amb tecnologia d’última generació on realitzar intervencions quirúrgiques que no requereixen ingrés hospitalari.

Finalment, també incorporarà una nova sala de radiologia Intervencionista multidisciplinària. El servei d’Urgències serà una altra de les àrees sobre les quals s’executarà una important actualització durant l’any 2019. A més d’actualitzar tecnològicament l’espai, el nou disseny permetrà una important agilitació dels temps d’espera, així com la millora en l’experiència del pacient gràcies a la remodelació de la sala d’espera i a la implantació de nous sistemes de gestió.

L’àrea de consultes externes també s’inclou en el pla director de l’Hospital HM Delfos, de manera que s’adequaran els espais, la senyalització i les zones d’espera dels usuaris. L’objectiu d’aquesta remodelació persegueix l’actualització dels consultoris de manera que millori l’experiència assistencial gràcies a l’optimització de la concertació de visites i els temps d’espera.

La remodelació d’instal·lacions també afectarà el servei de Laboratori. La inversió planificada preveu la creació d’un nou laboratori d’anàlisis clíniques i un altre d’anatomia patològica, que contribuiran a millorar els serveis assistencials.

Radiologia puntera

En l’últim trimestre de 2018, l’àrea de Radiologia d’HM Delfos ha posat en funcionament un nou mamògraf amb tomosíntesi 3D, un TAC de 160 corones amb funcions de reconstrucció ultra ràpida en 3D, i també el sistema radiològic vertical en 3D anomenat EOS, que permet obtenir imatges en tan sols 20 segons, amb una radiació fins a un 85% menor que els sistemes tradicionals de raigs X i sense generar sensació de claustrofòbia al pacient. Així mateix, s’instal·larà una nova ressonància magnètica de 3T.

Amb aquesta renovació tecnològica instal·lada actualment, l’àrea de radiologia de l’Hospital HM Delfos ja és “la més ben equipada tecnològicament de Barcelona”, i després de l’actualització dels espais que estan planificats, “millorarà la comoditat dels usuaris i la gestió de les proves diagnòstiques”, segons fonts del grup. L’objectiu de tota aquesta renovació és “convertir l’àrea de radiologia en un referent de la sanitat privada a Barcelona i a la resta d’Espanya”.

El pla d’inversions en l’actualització de l’Hospital HM Delfos inclou que els usuaris disposaran d’una recepció completament reformada amb una nova sala d’espera més espaiosa i més ben senyalitzada. També contempla una important remodelació d’una nova planta d’hospitalització amb 16 habitacions que milloraran substancialment la capacitat d’ingressos de l’Hospital i la confortabilitat dels pacients.

Farmàcia actualitzada

L’Hospital HM Delfos disposarà també, en els pròxims mesos, d'”una de les farmàcies més actualitzades de Barcelona”, que disposarà de 400 m2 de superfície, cabina de seguretat biològica, cabina de flux laminar horitzontal per a la preparació de nutrició parenteral i preparats estèrils i una zona d’assajos clínics. A més, també estarà equipada amb un laboratori de preparació de fórmules magistrals.

El grup HM Hospitales està format per 40 centres assistencials: 15 hospitals, 4 centres especialitzats en oncologia, cardiologia, neurociències i fertilitat, en més de 21 policlíniques. A Barcelona, HM Hospitales ha arribat en adquirir Delfos, un centre històric que ara es converteix “en la primera pedra de la xarxa assistencial que el grup construirà a Catalunya”. Disposa de més de 24.000 m2 construïts, àrea d’hospitalització amb més de 160 llits, 11 sales d’urgències, 11 boxs d’UCI i 11 quiròfans que conformen un nou bloc quirúrgic.

Més notícies

L’Hospital Clínic, millor centre de Catalunya per quart any

Notícia: L’Hospital Clínic, millor centre de Catalunya per quart any
Comparteix
El centre barceloní se situa al tercer lloc d'entre els millors de tot l'estat espanyol
Notícia: L’Hospital Clínic, millor centre de Catalunya per quart any - Mobile

L’Hospital Plató tindrà 24 llits més per atendre urgències després d’un pacte amb el Clínic

Notícia: L’Hospital Plató tindrà 24 llits més per atendre urgències després d’un pacte amb el Clínic
Comparteix
El projecte pretén ampliar el tractament de pacients d'urgència que podrien necessitar ingrés mèdic
Notícia: L’Hospital Plató tindrà 24 llits més per atendre urgències després d’un pacte amb el Clínic - Mobile

El [email protected] rebrà el nou Hospital Evangèlic

Notícia: El 22@ rebrà el nou Hospital Evangèlic
Comparteix
La construcció del nou centre sanitari acabarà el 2021 i comptarà amb 180 llits
Notícia: El 22@ rebrà el nou Hospital Evangèlic - Mobile

L’Hospital Clínic tracta 200 noves infeccions de VIH cada any

Notícia: L’Hospital Clínic tracta 200 noves infeccions de VIH cada any
Comparteix
Els professionals sanitaris relacionen la combinació de drogues i sexe amb els nous contagis
Notícia: L’Hospital Clínic tracta 200 noves infeccions de VIH cada any - Mobile

L’Hospital Clínic i el Vall d’Hebron, entre els cinc millors hospitals públics de l’Estat

Notícia: L’Hospital Clínic i el Vall d’Hebron, entre els cinc millors hospitals públics de l’Estat
Comparteix
El centre Teknon i l'Hospital Quirón de Barcelona ocupen la cinquena i la desena posició del rànquing dels hospitals privats
Notícia: L’Hospital Clínic i el Vall d’Hebron, entre els cinc millors hospitals públics de l’Estat - Mobile

L’Hospital Sant Pau estrena un edifici d’investigació sostenible i col·laboratiu

Notícia: L’Hospital Sant Pau estrena un edifici d’investigació sostenible i col·laboratiu
Comparteix
Connecta amb Urgències i està cobert per ceràmiques de colors que evoquen el recinte històric modernista
Notícia: L’Hospital Sant Pau estrena un edifici d’investigació sostenible i col·laboratiu - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa