La Unitat de VIH-SIDA de l’Hospital Clínic atén 200 persones de nova infecció pel virus del VIH cada any, segons ha detallat el cap de la unitat, Josep Mallolas. Els responsables han atribuït el nombre a noves modalitats de conducta social com el chemsex, la combinació de relacions sexuals amb l’ús de determinades drogues per potenciar i prolongar la relació. Per aquest motiu, han creat un programa pioner a Catalunya per a la detecció i seguiment de les persones que el practiquen, ja que aquesta pràctica d’alt risc pot derivar en malalties de transmissió sexual, com la sífilis o VIH, o problemes psicològics i psiquiàtrics greus.

[r:1]

La Unitat de VIH del Clínic atén 6.500 persones, de les quals 6.000 són pacients en tractament infectats per VIH. “Aquesta taxa de noves infeccions és la mateixa que fa 10-20 anys, tot i les millores en els tractaments i la informació que es té sobre la malaltia”, ha remarcat Mallolas. “En gran part es deu a noves modalitats de conducta social que actuen com a detonant d’un augment clar de la incidència de malalties de transmissió sexual, algunes tractables, com la sífilis, però altres que no tenen tractament curatiu com la infecció per VIH”, afegeix.

En 2017, la Unitat de VIH del Clínic va realitzar 1.100 enquestes epidemiològiques anònimes a pacients amb VIH que venien a la consulta. A la pregunta de si havien pres algun tipus de droga en el context de sexe, el 43% van reconèixer haver-ho fet.

 

Més notícies

Una campanya de BCN Checkpoint remarca la importància de la detecció precoç del VIH

Notícia: Una campanya de BCN Checkpoint remarca la importància de la detecció precoç del VIH
Comparteix
El centre, que atén 7.000 persones cada any, ho destaca en el marc de la Setmana Europea de la Prova
Notícia: Una campanya de BCN Checkpoint remarca la importància de la detecció precoç del VIH - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa