Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia

L’Hospital HM Delfos continua el seu pla per reforçar la seva plantilla de metges especialistes “líders en el seu sector” i acaba de fitxar el doctor Ángel Cequier, cardiòleg de dilatada experiència que arriba al centre del grup HM Hospitales a Barcelona per dirigir un nou projecte en patologies cardiovasculars.

“Afronto aquest nou repte amb una gran responsabilitat i també amb il·lusió”, afirma Cequier. “Hi ha un escenari d’oportunitat, atès que ja disposem d’un equip de professionals d’excel·lència en Cardiologia Clínica, en procediments cardiològics intervencionistes i comptem amb el suport de la direcció del grup HM Hospitales per a la creació d’aquest nou projecte cardiològic, que és prioritari”, afegeix el cardiòleg.

Aquesta incorporació complementa l’aposta del grup per la Cardiologia com a “àrea terapèutica d’alta especialització”, segons expliquen els portaveus de HM Hospitales, que ja compta amb professionals en branques com les valvulopaties, les arrítmies, la imatge cardíaca, les cardiopaties estructurals, les cirurgies i la cardiologia clínica. El doctor Cequier treballarà interconnectat a tots ells gràcies a la xarxa cardiològica amb què compta el grup HM Hospitales a tot l’estat.

Complexitat cardiològica a Urgències

Cequier liderarà també l’equip d’atenció cardiològica de les urgències de Delfos, que s’estan habilitant per respondre a pacients d’alta complexitat com els provocats per arrítmies greus o per infarts de miocardi aguts, que obtenen resposta gràcies al protocol de codi infart (‘Codi IAM’). “El tractament de les urgències cardiològiques ja està establert mitjançant un actiu programa d’angioplàstia primària per als pacients amb infart de miocardi” destaca el doctor.

Anys d’experiència a Bellvitge

El cardiòleg arriba a HM Delfos després d’anys d’experiència com a director clínic de l’Àrea de Malalties del Cor de l’Hospital Universitari de Bellvitge i com a professor agregat de Cardiologia de la Universitat de Barcelona. També és coordinador del Grup d’Investigació Cardiovascular d’IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge) i president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia. També ha estat membre de comitès assessors i director o codirector de diferents congressos nacionals i internacionals. 

Com a part del seu projecte a HM Delfos, preveu expandir els processos, les tècniques i els procediments a una patologia cardiovascular d’alta complexitat, com per exemple amb la implantació de TAVis, Mitraclip, ablació de fibril·lació auricular i assistències ventriculars mecàniques entre d’altres. També vol donar un enfocament més integral i transversal al nou projecte cardiovascular del centre per poder atendre un nombre més alt de pacients amb el màxim nivell de qualitat assistencial.

Amb aquest nou nomenament, HM Hospitales destaca que manté “la seva estratègia d’atracció de talent i avança en l’execució del Pla Director del nou Hospital HM Delfos, que estableix un important reforç de l’equip de professionals en patologies prevalents”, com ha fet també a oncologia amb la incorporació del doctor Joan Albanell, a més de la modernització de les instal·lacions.

Programes d’investigació clínica

Un dels principals objectius del projecte cardiològic d’HM Hospitales a Barcelona és el de la iniciació i consolidació de programes d’investigació clínica. “HM Hospitales sempre ha estat molt sensible a la incorporació de la investigació, principalment la clínica, dins dels diferents processos assistencials”, incideix el doctor Cequier. “La patologia cardiovascular és una oportunitat per al desenvolupament d’aquest escenari”, afegeix el cardiòleg. En aquest sentit, Cequier s’integra dins de l’estructura investigadora del grup, que treballa en xarxa amb la resta de centres d’HM Hospitales de forma coordinada pel director científic estatal en Cardiologia de HM Hospitales, el doctor José María Castellano, nomenat recentment.

HM Hospitales persegueix unificar tota l’activitat i potenciar la investigació pròpia per posar en marxa registres, estudis prospectius i retrospectius amb dades pròpies, que permetin obtenir beneficis de salut reals per a la societat.

HM Hospitales

HM Hospitales és el grup hospitalari privat que es planteja com a “referència a nivell estatal” i que basa la seva oferta “en l’excel·lència assistencial, sumada a la investigació, la docència, la innovació tecnològica constant i la publicació de resultats”.

El grup està format per 40 centres assistencials: 15 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en Oncologia, Cardiologia, Neurociències i Fertilitat, a més de 21 policlínics. Tots ells treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels seus pacients.

A Barcelona, HM Hospitales aterra el 2018 amb l’adquisició del centre HM Delfos, un històric centre hospitalari que es converteix en la primera pedra de la xarxa assistencial que el grup construirà a Catalunya. Es tracta d’un centre integral mèdic quirúrgic dotat amb l’última tecnologia i que compta amb una àmplia cartera de serveis que el converteixen en “un dels hospitals privats de referència a Barcelona i a Catalunya”. Té més de 24.000m2 construïts, àrea d’hospitalització amb més de 160 llits, 11 sales d’urgències, 11 boxs d’UCI i 7 quiròfans, que conformen un nou bloc quirúrgic. A més, HM Delfos compta amb unitats de diagnòstic d’última generació, sala d’hemodinàmica i vascular, urgències 24 hores i un servei assistencial a estrangers denominat ‘International HM / Barcelona’.

Més notícies

Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar

Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Comparteix
Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona
Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar - Mobile

Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos

Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos
Comparteix
La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona
Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos - Mobile

Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives

Notícia: Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives
Comparteix
Les dades de l'hospital HM Delfos, de Barcelona, indiquen que les dones es van menys controls que els homes en aquesta especialitat
Notícia: Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa