Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar

L’Hospital Delfos ha fitxat el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar, que a partir d’ara compatibilitzarà els dos càrrecs. Amb la incorporació de Joan Albanell Mestres, el grup HM Hospitales, fa visible l’aposta del centre que ha adquirit recentment a Barcelona, l’antiga Clínica Delfos, per l’especialitat que tracta i investiga els càncers.

El doctor Albanell, considerat un dels més prestigiosos oncòlegs europeus, ha tancat els tractes amb HM Hospitales aquest mes i liderarà el projecte d’oncologia que el grup vol desenvolupar a Barcelona. “Assumir aquesta nova responsabilitat significa aplicar la meva experiència i coneixements en oncologia, juntament amb altres grans professionals, per convertir el projecte d’oncologia de Delfos en un nou referent a Catalunya. L’aposta del Grup HM Hospitales és inequívoca en aquest sentit”, ha assegurat el metge. 

Amb aquest nou nomenament, HM Hospitales avança en l’execució del pla director del nou Hospital HM Delfos, que estableix una inversió de 30 milions d’euros destinada a un important reforç de l’equip de professionals, a més de la modernització de les instal·lacions. El primer encàrrec del doctor Albanell com a director del departament d’oncologia d’HM Hospitales a Barcelona serà organitzar “un equip de professionals de màxim prestigi que ofereixin una resposta individualitzada i multidisciplinar a tots els processos oncològics”, segons fonts del grup. “Aquest és el model d’abordatge terapèutic i investigador que HM Hospitales imprimeix en aquesta àrea especialitzada i que estarà interconnectada amb la resta d’unitats oncològiques que el Grup té repartides per tota la geografia nacional”, afegeixen.

A més de cap d’oncologia de Delfos i l’Hospital del Mar, Albanell és catedràtic d’oncologia de la Universitat Pompeu Fabra, coordinador del Comitè Científic del Grup Espanyol d’Investigació en Càncer de Mama (GEICAM), coordinador del Grup de Recerca en Càncer del Centro de Investigación Biomédica en Red Cáncer (CIBERONC) del Programa de Càncer de Mama i director del Programa de Recerca en Càncer de l’Institut d’Investigacions Mèdiques de l’Hospital del Mar (IMIM). El 2008, va rebre el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Activitat de recerca

El doctor Albanell va fer la seva tesi doctoral al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York sobre mecanismes d’immortalització de les cèl·lules canceroses. Des de llavors, la seva trajectòria investigadora s’ha centrat en l’estudi clínic de nous fàrmacs contra el càncer i els seus mecanismes d’acció i resistència. És autor de més de 120 articles peer-reviewed amb més de 9.000 citacions.

És un dels pioners internacionals en el desenvolupament d’assajos clínics innovadors amb teràpies moleculars del càncer, i incorpora mesures d’eficàcia biològica. Una altra de les investigacions internacionals més rellevants de les quals ha estat responsable és la relativa a l’impacte clínic de les plataformes genòmiques en la presa de decisions sobre la quimioteràpia en càncer de mama inicial. Cal destacar també la seva participació en estudis de la salut dels ossos en pacients amb càncer de mama amb receptors d’estrògens positius tractats amb inhibidors de l’aromatasa, i en l’estudi de biomarcadors associats al risc de metàstasis òssies. Coordina també projectes internacionals per a l’estudi de marcadors predictius d’eficàcia a noves teràpies en càncer de mama amb receptor hormonal positiu.

A més a més, dirigeix des de fa anys una investigació obre marcadors de resposta i mecanismes de resistència a noves teràpies contra el càncer de mama positiu per HER2. Recentment, ha incorporat a aquesta línia el coneixement del sistema immune en l’eficàcia dels tractaments.

HM Hospitals

HM Hospitals és el grup hospitalari privat de referència a l’estat espanyol que basa la seva oferta “en l’excel·lència assistencial, sumada a la investigació, la docència, la innovació tecnològica constant i la publicació de resultats”. El Grup està format per 40 centres assistencials: 15 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en Oncologia, Cardiologia, Neurociències i Fertilitat, a més de 21 policlínics. Els centres treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels seus pacients.

A Barcelona, HM Hospitals aterra el 2018 amb la compra de Delfos, un històric centre hospitalari que es converteix en la primera pedra de la xarxa assistencial que el grup vol construir a Catalunya. Es tracta d’un centre integral mèdic quirúrgic dotat amb l’última tecnologia i una àmplia cartera de serveis amb vocació de ser “un dels hospitals privats de referència a Barcelona i a Catalunya”. Disposa de més de 24.000 m2 construïts, una àrea d’hospitalització amb més de 160 llits, 11 sales d’urgències, 11 boxs d’UCI i 7 quiròfans. A més, compta amb unitats de diagnòstic d’última generació, sala d’hemodinàmica i vascular, urgències 24 hores i un servei assistencial a estrangers denominat International HM / Barcelona.

Més notícies

Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos

Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos
Comparteix
La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona
Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos - Mobile

Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives

Notícia: Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives
Comparteix
Les dades de l'hospital HM Delfos, de Barcelona, indiquen que les dones es van menys controls que els homes en aquesta especialitat
Notícia: Només el 20% de les visites a l’uròleg són preventives - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa