HM Delfos reforça l’atenció als seus pacients amb un conveni amb l’Associació contra el Càncer

El programa 'Primer impacte' garantirà l'atenció psicològica i assessorament als malalts i les famílies a partir del moment del diagnòstic

El diagnòstic d’un càncer comporta un gran trasbals sempre per al pacient i el seu entorn immediat: altera la vida de la família i té un gran impacte psicològic. Afrontar-la amb forces és una part fonamental per a l’èxit del tractament i la qualitat de vida del malalt. Per això l’hospital HM Delfos acaba de signar un conveni amb la delegació de Barcelona de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) que vol optimitzar l’atenció que proporcionen els professionals mèdics i sanitaris del centre amb el suport d’un voluntariat especialitzat i amb una llarga experiència, com és el de l’entitat escollida per a l’acord. 

Amb aquest conveni, el centre barceloní del grup HM Hospitales, situat al barri de Vallcarca, garanteix als seus pacients l’assistència psicològica i assessorament que proporciona el programa Primer Impacte de l’AECC. L’acord ha sigut signat pel doctor Juan Abarca Cidón, president del grup HM Hospitales, i el doctor Laureano Molins, president de la seu de l’AECC a Barcelona. 

[r:1]

Gràcies a aquest acord, els pacients de l’Hospital HM Delfos i del Centro Integral Oncológico Clara Campal HM CIOCC Barcelona podran beneficiar-se del programa Primer Impacte en el moment del diagnòstic i en el mateix centre. L’AECC posarà a la seva disposició professionals de la psicooncologia que orientaran i proporcionaran al pacient i la seva família les eines terapèutiques per afavorir l’adaptació dels afectats al procés de malaltia i al tractament. L’atenció es donarà tant en la consulta habitual com a la unitat de cures pal·liatives i en les unitats domiciliàries de cures pal·liatives. 

Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales, assegura que “aquest tipus d’aliances són les que ens permeten mantenir viva l’aposta del grup per oferir la màxima qualitat assistencial al pacient i contribuir amb l’esforç dels professionals a millorar el coneixement del càncer a través de la investigació, dues de les premisses més destacades de la filosofia d’HM Hospitales”. “Aquest últim àmbit és de gran transcendència per poder realitzar diagnòstics més exactes i oferir tractaments més personalitzats i efectius”, puntualitza.

Laureano Molins, president de la seu de l’AECC a Barcelona, subratlla que el conveni permetrà col·laborar amb l’hospital HM Delfos, l’equip del qual s’ha posat en contacte amb l’entitat “arran de la bona experiència de col·laboració” que ja han tingut a Madrid. “M’agradaria posar en valor la interdisciplinarietat d’equips i la importància que l’hospital HM Delfos dona a la feina dels psicòlegs en tot el procés de la malaltia i en el fet que hagin pensat en la figura del voluntari des d’un primer moment”, afegeix.

El conveni signat també inclou la col·laboració d’un equip de voluntaris de l’AECC a les tasques d‘acompanyament de la persona malalta i el seu entorn, suplència del primer cuidador, suport emocional, suport al personal sanitari mitjançant tasques complementàries a les dels professionals i derivació al personal especialitzat en cas de detectar situacions i necessitats que requereixin la seva intervenció.

Més informació

Nou comentari