HM Delfos reforça l’atenció als seus pacients amb un conveni amb l’Associació contra el Càncer

El diagnòstic d’un càncer comporta un gran trasbals sempre per al pacient i el seu entorn immediat: altera la vida de la família i té un gran impacte psicològic. Afrontar-la amb forces és una part fonamental per a l’èxit del tractament i la qualitat de vida del malalt. Per això l’hospital HM Delfos acaba de signar un conveni amb la delegació de Barcelona de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) que vol optimitzar l’atenció que proporcionen els professionals mèdics i sanitaris del centre amb el suport d’un voluntariat especialitzat i amb una llarga experiència, com és el de l’entitat escollida per a l’acord. 

Amb aquest conveni, el centre barceloní del grup HM Hospitales, situat al barri de Vallcarca, garanteix als seus pacients l’assistència psicològica i assessorament que proporciona el programa Primer Impacte de l’AECC. L’acord ha sigut signat pel doctor Juan Abarca Cidón, president del grup HM Hospitales, i el doctor Laureano Molins, president de la seu de l’AECC a Barcelona. 

[r:1]

Gràcies a aquest acord, els pacients de l’Hospital HM Delfos i del Centro Integral Oncológico Clara Campal HM CIOCC Barcelona podran beneficiar-se del programa Primer Impacte en el moment del diagnòstic i en el mateix centre. L’AECC posarà a la seva disposició professionals de la psicooncologia que orientaran i proporcionaran al pacient i la seva família les eines terapèutiques per afavorir l’adaptació dels afectats al procés de malaltia i al tractament. L’atenció es donarà tant en la consulta habitual com a la unitat de cures pal·liatives i en les unitats domiciliàries de cures pal·liatives. 

Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales, assegura que “aquest tipus d’aliances són les que ens permeten mantenir viva l’aposta del grup per oferir la màxima qualitat assistencial al pacient i contribuir amb l’esforç dels professionals a millorar el coneixement del càncer a través de la investigació, dues de les premisses més destacades de la filosofia d’HM Hospitales”. “Aquest últim àmbit és de gran transcendència per poder realitzar diagnòstics més exactes i oferir tractaments més personalitzats i efectius”, puntualitza.

Laureano Molins, president de la seu de l’AECC a Barcelona, subratlla que el conveni permetrà col·laborar amb l’hospital HM Delfos, l’equip del qual s’ha posat en contacte amb l’entitat “arran de la bona experiència de col·laboració” que ja han tingut a Madrid. “M’agradaria posar en valor la interdisciplinarietat d’equips i la importància que l’hospital HM Delfos dona a la feina dels psicòlegs en tot el procés de la malaltia i en el fet que hagin pensat en la figura del voluntari des d’un primer moment”, afegeix.

El conveni signat també inclou la col·laboració d’un equip de voluntaris de l’AECC a les tasques d‘acompanyament de la persona malalta i el seu entorn, suplència del primer cuidador, suport emocional, suport al personal sanitari mitjançant tasques complementàries a les dels professionals i derivació al personal especialitzat en cas de detectar situacions i necessitats que requereixin la seva intervenció.

Nou comentari

Més notícies
Entrada de l'Hospital HM Delfos / Cedida

L’Hospital HM Delfos crea un centre oncològic integral

Els investigadors i especialistes hi oferiran tractaments personalitzats i assajos clínics als pacients de càncer

Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar

Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona

L’hospital HM Delfos formarà estudiants de psicologia de la universitat Abat Oliba

El conveni s'afegeix al que el centre situat al barri de Vallcarca ja va firmar amb la UIC

L’hospital HM Delfos signa un conveni amb la UIC per formar metges i infermers

La docència és un dels pilars del model del grup HM Hospitals i per això van anunciar des del primer moment que volien que el centre barceloní fos hospital universitari
L'equip que liderarà el nou centre de cardiologia. | HM Hospitals

L’hospital HM Delfos inaugura un centre integral de malalties cardiovasculars

És el segon centre que impulsa el grup HM Hospitales en un mes

HM Hospitales, nou propietari de Delfos i la Clínica Sant Jordi, creix un 14,4% en facturació

El 2018 va ser l'any de l'aterratge del grup a Barcelona, que es continua amb l'adquisició de la Clínica Sant Jordi, de Sant Andreu

L’Hospital HM Delfos estrena Urgències després d’una modernització profunda

L'entrada en funcionament del servei 24 hores és un pas més en pla director amb 30 milions d'inversió d'HM Hospitales

L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia

Disposa d’un quiròfan integrat de neurociències amb TAC intraoperatori mòbil d’última generació

Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales

"Recomano a tots els empresaris que inverteixin a Catalunya", assegura el president del grup, Juan Abarca

Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau

Gerardo Conesa liderarà el projecte de neurociències que HM Hospitales vol desenvolupar a Barcelona
El doctor Ángel Cequier / HM Hospitales

L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia

Ángel Cequier té anys d'experiència com a director clínic de l'Àrea de Malalties del Cor de l'Hospital Universitari de Bellvitge

Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos

La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona