L’hospital HM Delfos formarà estudiants de psicologia de la universitat Abat Oliba

El conveni s'afegeix al que el centre situat al barri de Vallcarca ja va firmar amb la UIC

L’hospital de Barcelona HM Delfos fa un pas més en el seu projecte com a hospital universitari i ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Abat Oliba CEU per formar estudiants de psicologia, tant de grau com de postgrau, el curs que ve, 2019-2020, en el seu projecte de convertir-se el pròxim curs en hospital universitari. A més, estableix les bases per estendre la col·laboració acadèmica i investigadora a altres àrees de coneixement en un futur. D’aquesta manera, segons els responsables del grup HM Hospitales, “es consolida l’aposta docent d’HM Hospitales a Catalunya”, on ja tenien un altre acord amb la UIC per formar metges i infermers.

L’acte de signatura de l’acord entre l’Abat Oliva i HM Hospitales es va fer a la seu de la universitat i va comptar amb la presència del doctor Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales, acompanyat de l’equip directiu territorial d’HM Hospitales a Catalunya, i del doctor Rafael Rodríguez-Ponga, rector de la Universitat Abat Oliba CEU, a qui també van acompanyar membres del Consell de Govern de la Universitat i part de l’equip directiu.

Inicialment, l’acord se circumscriu a estudiants de grau i postgrau de psicologia i psicologia sanitària, però totes dues parts volen que la col·laboració estigui oberta a altres àrees de l’àmbit sanitari en un futur. Segons Abarca, aquest acord “és molt important per al grup, ja que s’alinea amb els eixos estratègics d’HM Hospitales, un dels quals és la docència” i “és la porta per formar excel·lents professionals”. A més, per a HM Hospitales, la docència, unida a la recerca i els equips d’última tecnologia “afavoreix el model d’excel·lència” que estan implantant  “en la sanitat privada a Barcelona de forma pionera”.

Per la seva banda, el rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rodríguez-Ponga, assegura que el conveni representa per a la universitat “l’obertura de prometedores formes de col·laboració”. En aquest sentit, considera que, tant en la investigació com en la docència, “s’entreveu la possibilitat d’establir fructíferes sinergies, especialment en les matèries relacionades amb la psicologia”. A més, “el conveni posa les bases perquè els estudiants puguin gaudir de valuoses experiències de coneixement aplicat”.

Més informació

Nou comentari