Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital HM Delfos estrena Urgències després d’una modernització profunda
  • CA

El nou servei d’Urgències de l’Hospital HM Delfos, la nova etapa de l’històric centre sanitari de Barcelona amb el rellançament que n’ha fet HM Hospitales, ja està en marxa després d’una remodelació a fons de les instal·lacions.

La reforma ha anat acompanyada de l’actualització dels protocols d’actuació i de la incorporació d’especialistes que cobreixen totes les patologies. Segons el director territorial del HM Hospitales a Catalunya, el doctor Joan Sala –ex director general del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat– “la remodelació del servei s’ha fet amb l’objectiu de procurar una actualització tecnològica, professional i de sistemes de gestió necessaris per oferir la màxima seguretat sempre pensant en l’excel·lència assistencial i en la millora en l’experiència del pacient”.

L’equip professional multidisciplinari de les noves Urgències cobreix totes les especialitats, amb professionals de la medicina interna i general, traumatologia, personal d’infermeria, auxiliars i personal administratiu. A més, hi ha equips localitzats les 24 hores del dia de cirurgia general i digestiva, urologia, cirurgia toràcica, cirurgia cardíaca, cirurgia vascular, endoscòpia digestiva, broncoscòpia, neurocirurgia, otorrinolaringologia i cirurgia plàstica.

Pel que fa a les instal·lacions, el nou servei té un box de triatge, un d’atenció d’atenció d’aturada cardiorespiratòria, un altre d’atenció de politraumatisme agut greu, un box exprés de visita ràpida, 11 boxs d’atenció general completament equipats. A més a més, hi una una sala de radiologia convencional i dues sales d’espera internes per a pacients i familiars, així com una nova àrea d’admissió i una sala d’espera general.

Segons el doctor Sala, “al contrari dels clàssics serveis d’urgències, a HM Delfos s’han dissenyat i distribuït diverses àrees d’espera interiors perquè en tot moment el pacient i la seva família puguin ser controlats i atesos de forma àgil i directa, sense haver de ser desplaçats a la sala d’espera general”.

Seguretat del pacient

L’objectiu de les obres d’adaptació han desembocat en “unes urgències completament renovades que compleixen amb els més alts estàndards de qualitat“, destaca el doctor Sala. “Tant la distribució de les instal·lacions i els espais, com el passadís de pacients i les sales d’espera per a familiars i acompanyants estan pensades per garantir una atenció sanitària òptima, amb total seguretat per al pacient i amb el mínim temps d’espera possible”, afegeix.

En aquest sentit, s’hi ha incorporat un sistema box exprés, de visita ràpida, on el pacient amb un quedra lleu és visitat pel metge i, si no requereix exploracions complementàries, es fa l’informe i la prescripció allà mateix i se li dona l’alta ràpidament.

Una de les especificitats que diferencia el nou servei d’Urgències de l’Hospital HM Delfos és el fet que els serveis de cures intensives i la unitat coronària són just al costat, i compten amb 11 llits totalment equipats per atendre tota les patologies greus agudes que puguin derivar-se. Aquesta unitat està formada per un equip d’especialistes en medicina intensiva i cardiologia amb cobertura les 24 hores del dia i amb un equip d’infermeria altament especialitzat completament orientat a oferir la màxima seguretat al pacient.

Tecnologia d’última generació

El renovat servei d’Urgències també compta amb cobertura permanent d’una plataforma de servei de diagnòstic radiològic i per la imatge que inclou: ecografia polivalent, TAC, ressonància, medicina nuclear i PET-TAC, amb tecnologia d’última generació recentment renovada. D’aquesta manera es dota les Urgències d’HM Delfos d’una alta complexitat tecnològica per donar resposta a qualsevol situació.

Cal destacar els dispositius de la unitat de radiologia intervencionista i la sala d’hemodinàmia, amb un equipament d’última generació per a les tres grans àrees assistencials: cardiologia intervencionista (angioplàstia primària codi IAM-), neurovascular i radiologia vascular perifèrica. L’Hospital HM Delfos compta amb un pla d’atenció i protocol de codi infart, anomenat ‘Codi IAM’, orientat a malalts cardiològics aguts amb un infart de miocardi.

El doctor Sala descriu també la innovació que suposa que “el servei d’urgències desenvolupi diferents plans assistencials per a pacients amb patologies amb prevalença alta. Així, ‘CardioCheck’, suposa una atenció directa i sense demores dels pacients amb problemes o processos cardíacs que mereixen ser assistits immediatament i facilitant el seu ingrés a la UCI, si cal. Això és, en casos d’infart de miocardi i arítmies greus, per exemple. “Per a processos clínics específics neurològics, apliquem ‘Neurocheck’ i ‘Oncocheck’, en el cas de pacients oncològics que poden presentar situacions urgents”, afegeix el director territorial d’HM Hospitales Barcelona.

30 milions d’euros per modernitzar les instal·lacions

Amb el nou servei d’urgències, HM Hospitales avança en l’execució del pla director del nou Hospital HM Delfos, que destina 30 milions d’euros a la modernització de les instal·lacions i al reforç de l’equip de professionals.

HM Hospitales

HM Hospitales és el grup hospitalari privat de referència a nivell estatal que basa la seva oferta en l’excel·lència assistencial, sumada a la investigació, la docència, la innovació tecnològica constant i la publicació de resultats. A més, el grup està format per 40 centres assistencials: 15 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en Oncologia, Cardiologia, Neurociències i Fertilitat, a més de 21 policlínics. Tots els centres treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels seus pacients.

A Barcelona, HM Hospitales aterra el 2018 amb l’adquisició d’HM Delfos, un històric centre hospitalari de la ciutat que es converteix en la primera pedra de la xarxa assistencial que el grup construirà a Catalunya. Es tracta d’un centre integral mèdic quirúrgic dotat amb l’última tecnologia i que compta amb una àmplia cartera de serveis que el converteixen en un dels hospitals privats de referència a Barcelona i a Catalunya.

Disposa de més de 24.000 m2 construïts, àrea d’hospitalització amb més de 160 llits, 11 sales d’urgències, 11 boxs d’UCI i 11 quiròfans, que conformen un nou bloc quirúrgic. A més, HM Delfos compta amb unitats de diagnòstic d’última generació, sala d’hemodinàmica i vascular, urgències 24 hores i un servei assistencial a estrangers denominat ‘International HM / Barcelona’.

Més notícies
L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia
Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia
Comparteix
Disposa d’un quiròfan integrat de neurociències amb TAC intraoperatori mòbil d’última generació
Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales
Notícia: Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales
Comparteix
"Recomano a tots els empresaris que inverteixin a Catalunya", assegura el president del grup, Juan Abarca
Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau
Notícia: Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau
Comparteix
Gerardo Conesa liderarà el projecte de neurociències que HM Hospitales vol desenvolupar a Barcelona
El doctor Ángel Cequier / HM Hospitales
L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia
Notícia: L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia
Comparteix
Ángel Cequier té anys d'experiència com a director clínic de l'Àrea de Malalties del Cor de l'Hospital Universitari de Bellvitge
Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Comparteix
Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona
Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos
Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos
Comparteix
La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa