Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales

"Recomano a tots els empresaris que inverteixin a Catalunya", assegura el president del grup, Juan Abarca

L’històrica clínica Delfos de Barcelona reneix ara transformada en un hospital privat amb la màxima ambició des del punt de vista mèdic, de la recerca i de la docència, amb l’objectiu de convertir-se en un hospital universitari on es formin metges residents. Així ho ha anunciat avui, en la presentació oficial del projecte, el president del grup HM Hospitales, Juan Abarca.

Juan Abarca, president del grup HM Hospitales, en la presentació del nou Hospital Delfos / ACN

Juan Abarca, president del grup HM Hospitales, en la presentació del nou Hospital Delfos / ACN

Per aterrar a Catalunya, HM ha invertit 70 milions d’euros en la compra i modernització de Delfos, un procés iniciat fa un any i que ha consistit en l’adquisició de tecnologia mèdica punta, la construcció d’onze quiròfans nous que estrenaran a principis d’abril i el fitxatge de personal mèdic, amb noms destacats com els del Joan Albanell –cap d’oncologia de l’Hospital del Mar–, Ángel Cequier –president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia i coordinador del grup de recerca cardiovascualar de l’Idibell, a Bellvitge– i Gerardo Conesa –cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau.

Originari de Madrid, el grup té 40 centres assistencials –15 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en oncologia, cardiologia, neurociències i fertilitat, a més de 21 policlínics– en diversos punts de l’estat. I ara ha decidit iniciar la seva xarxa catalana començant a l’hospital Delfos. “Sé que es diu que estem en un moment polític delicat, però nosaltres a Catalunya només hi hem trobat gent estupenda, ens sentim molt ben acollits i recomano a tots els empresaris que inverteixin aquí“, ha dit Abarca en l’acte de presentació.

La filosofia del grup HM Hospitales és “posar el pacient al centre” de la seva activitat però en una estructura “complexa i jerarquitzada que també com a fonament la recerca i la docència”. “Creem entorns que permeten als professionals de més alt nivell incorporar-se a un projecte privat provinents de la sanitat pública amb la certesa que amb nosaltres podran investigar i treballar amb la tecnologia més avançada”, ha assegurat Abarca.

Un missatge de Whatsapp clau per a un dels fitxatges estrella 

Al seu costat hi havia els tres fitxatges més vistosos: Albanell, Cequier i Conesa, tots tres amb bata blanca i explicant les seves motivacions per incorporar-se a l’Hospital Delfos. “Jo mai havia treballat a la privada. Vaig tenir diverses converses amb Juan Abarca i al final, tornant de les vacances de Setmana Santa vaig rebre un whatsapp que em va acabar de convèncer”, ha explicat Albanell. No ha revelat què deia aquest missatge que va resultat tan transcendent, però ha defensat que el model de gestió de l’oncologia del grup HM, amb medicina personalitzada i recerca translacional –que trasllada els resultats de les investigacions de laboratori a la pràctica clínica–, encaixa amb la seva manera d’entendre la professió. “Posem el pacient al centre, que és una obligació òbvia, però a més a més anem més enllà“, ha resumit. Tant ell com Cequier i Conesa compatibilitzaran la direcció dels respectius projectes a Delfos.

Radioteràpia intraoperatòria

Per al neurocircurgià Gerardo Conesa la joia de la corona és un “quiròfan integrat de neurociències, únic a la sanitat catalana”, que ha costat dos milions d’euros i que permet fer radioteràpia intraoperatòria. En la visita a aquesta sala d’operacions, on s’utilitzarà un TAC intraoperatori mòbil, el doctor Conesa ha explicat que la tecnologia de què disposa permet operar un tumor cerebral i fer la radioteràpia al moment, sense haver de travessar el crani i altres zones que poden resultar afectades negativament per una irradiació innecessària.

Per portar pacients fins a aquest quiròfan, el grup HM ha fet tractes amb “gairebé totes les asseguradores”, segons ha explicat el director territorial de Catalunya, Joan Sala.

Més informació

Nou comentari