Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia
  • CA

Un bloc quirúrgic nou, ultramodern i equipat amb alta tecnologia és una de les principals apostes del nou Hospital HM Delfos de Barcelona, rellançat pel grup HM Hospitales, que ha posat en marxa un pla director amb el qual haurà invertit 30 milions d’euros a finals de l’any que ve. El centre sanitari situat a l’avinguda Vallcarca estrena 11 quiròfans preparats per a operacions d’alta complexitat en les especialitats de neurocirurgia, cirurgia cardíaca, cirurgia toràcica i cirurgia oncològica.

Panoràmica del nou bloc quirúrgic de l’hospital Delfos, del grup HM Hospitales / HM Hospitales

Dos d’aquests quiròfans disposen de visualització integrada directa i en temps real amb diverses plataformes d’imatge que permeten l’equip mèdic prendre decisions en el moment.

Destaca especialment el quiròfan de neurologia, que té un TAC intraoperatori mòbil que és únic en la sanitat catalana i un dels pocs que hi ha a l’estat. Aquest quiròfan és el primer de l’estat dedicat a la neurocirurgia amb tecnologia que permet als especialistes fer servir procediments quirúrgics en 3D, cosa que permet un control absolut i una precisió màxima i abordatges mínimament invasius, pensats per facilitar la recuperació del pacient i reduir els riscos de complicacions en la fase postoperatòria.

Revolució tecnològica

La tecnologia i la incorporació de professionals de prestigi provinents de la sanitat pública d’alt nivell són els dos trets diferencials de la nova etapa de l’Hospital HM Delfos, iniciada amb el grup HM Hospitalets, que té una extensa xarxa de centres sanitaris de primer nivell a la resta de l’estat i que posa així la primera pedra de la seva xarxa catalana.

En l’apartat d’alta tecnologia, per exemple, hi ha l’EOS ®, un sistema de diagnòstic radiològic vertical que permet obtenir imatges de cos sencer en projeccions tradicionals i en reconstruccions 3D mentre el pacient està assegut en una cadira transparent –als rajos X– o bé dret. Amb l’EOS® es pot obtenir una imatge en només 20 segons, no es genera la sensació de claustrofòbia que es produeix amb altres aparells de diagnòstic per la imatge i la radiació emesa és fins a un 85% menor que en els sistemes convencionals. Es tracta d’una tecnologia especialment indicada per a les patologies esquelètiques i articulars, malalties degeneratives de la columna, i afeccions als genolls i al maluc.  

L’aposta per la tecnologia ja va portar els nous gestors de l’Hospital HM Delfos a incorporar, durant el tercer trimestre de passat, un nou TAC de 160 talls que obté imatges d’alta qualitat en un temps molt reduït. Es tracta d’un dels TACs de tecnologia més avançada dels que hi ha als hospitals de Barcelona. Permet una reconstrucció ultraràpida amb funcions en 3D i es calcula que hi passaran més de 24.000 pacients cada any.

Una altra de les incorporacions recents en tecnologia puntera és la del mamògraf amb tomosíntesi 3D, per a la detecció precoç de lesions malignes invasives i que permet disminuir un 40% les recitacions. A més, és una tecnologia més ràpida i còmoda per a les pacients, que tradicionalment havien viscut amb molt estrès i molta incomoditat aquestes proves que aquesta nova tecnologia de Delfos fa menys desagradables. A més a més, l’hospital té previst adquirir aquest any un aparell de ressonància magnètica de 3T (Teslas), la qual cosa situarà el departament de diagnòstic per la imatge de l’Hospital HM Delfos a l’avantguarda de l’estat.

Professionals de prestigi s’afegeixen al projecte

Tota aquesta tecnologia, però, no tindria cap sentit sense un equip mèdic especialitzat, dirigit per professionals de prestigi. El nou Hospital HM Delfos del grup HM Hospitales té 570 professionals, 220 dels quals són metges. I els nous gestors han treballat durant mesos per aconseguir que s’incorporin al projecte tres noms d’especial prestigi, amb càrrecs destacats en hospitals de referència de la sanitat pública catalana i reconeguts també la seva tasca en la recerca. Ara fan el pas a la sanitat privada més ambiciosa mèdicament i també pel que fa a la investigació i la docència, ja que Delfos té l’objectiu de ser un hospital universitari.

El nou equip directiu i mèdic de l'hospital Delfos, del grup HM Hospitales / HM

El nou equip directiu i mèdic de l’hospital Delfos, del grup HM Hospitales / HM

Els tres noms que han revolucionat la sanitat privada catalana en incorporar-se a Delfos són Joan Albanell –cap d’oncologia de l’Hospital del Mar–, Ángel Cequier –president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia i coordinador del grup de recerca cardiovascualar de l’Idibell, a Bellvitge– i Gerardo Conesa –cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau.

Més notícies
Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales
Notícia: Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales
Comparteix
"Recomano a tots els empresaris que inverteixin a Catalunya", assegura el president del grup, Juan Abarca
Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau
Notícia: Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau
Comparteix
Gerardo Conesa liderarà el projecte de neurociències que HM Hospitales vol desenvolupar a Barcelona
El doctor Ángel Cequier / HM Hospitales
L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia
Notícia: L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia
Comparteix
Ángel Cequier té anys d'experiència com a director clínic de l'Àrea de Malalties del Cor de l'Hospital Universitari de Bellvitge
Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Comparteix
Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona
Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos
Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos
Comparteix
La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa