HM Hospitales, nou propietari de Delfos i la Clínica Sant Jordi, creix un 14,4% en facturació

El 2018 va ser l'any de l'aterratge del grup a Barcelona, que es continua amb l'adquisició de la Clínica Sant Jordi, de Sant Andreu

HM Hospitales, el grup que ha rellançat l’hospital Delfos de Barcelona, va tancar l’any 2018 amb un creixement del 14,4% en la facturació respecte del 2017. És el resultat dels 415,2 milions d’euros en ingressos per les diferents activitats econòmiques del grup, una xifra que havia sigut de 363 milions d’euros el 2017. A més, el benefici abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions (EBITDA) va ser de 61 milions d’euros.

Segons fonts del grup hospitalari, aquestes xifres “consoliden el paper d’HM Hospitales com un dels actors més rellevants del mercat sanitari espanyol privat”, ja que mostren un creixement prolongat durant els últims anys, que els responsables de la xarxa consideren “el reflex d’una estratègia assistencial i financera ordenada i en expansió”. Per aquesta raó, segons les mateixes fonts, en els últims 5 anys la facturació s’ha duplicat: l’any 2013, HM Hospitales va facturar 201,6 milions d’euros i l’últim any va arribar als 415,2 milions.

Pel que fa a les inversions, durant el 2018 HM Hospitales va destinar 22,4 milions d’euros equips, construccions i tecnologia, dels quals, dos terços es van destinar a noves instal·lacions i tecnologia d’última generació i el terç restant a la reposició ordinària d’equips i instal·lacions.

El doctor Alejandro Abarca Cidón, conseller delegat de HM Hospitales, destaca que “aquests resultats són el reflex del compliment del pla d’expansió” del grup, “basat en un creixement sostingut i una base assistencial sòlida”. “El 2018 hem tingut un gran creixement de facturació, però sobretot, hem aprofundit molt en quins són els nostres plans per als anys 2019, 2020 i 2021, perquè part d’aquesta facturació no té encara un reflex en EBITDA. Per això, estem duent a terme una política de grans inversions en els centres que s’incorporen, per poder fer-los realment competitius al nivell que la marca HM Hospitales exigeix”, ha afegit.

La incorporació a la xarxa assistencial del primer centre hospitalari de la companyia a Barcelona, HM Delfos, ha sigut un punt d’inflexió en la trajectòria d’HM Hospitales. Aquest nou hospital aspira a convertir-se en la referència de la sanitat privada de Barcelona i el 2018 ja ha aportat 23,6 milions d’euros a la facturació del grup. A més, aquest dijous s’ha sabut que HM Hospitales ha comprat també la històrica Clínica Sant Jordi, del barri de Sant Andreu.

Més informació

Nou comentari