HM Hospitales compra la històrica Clínica Sant Jordi

El grup sanitari, que va adquirir l'hospital Delfos, continua el seu aterratge a Barcelona amb el 77% de les accions del centre de Sant Andreu

HM Hospitales continua el seu aterratge a Barcelona i, després de comprar i renovar a fons l’hospital Delfos, es queda ara la històrica Clínica Sant Jordi, al barri de Sant Andreu. El grup ha anunciat aquest dijous que ha adquirit el 77% de l’accionariat, després de la celebració prèvia de la Junta General d’Accionistes del centre, i l’incorpora immediatament a la seva xarxa assistencial. 

Aquesta compra forma part del pla estratègic d’HM Hospitales a la ciutat per construir una xarxa sanitària que tingui prou volum i complexitat sanitària per consolidar el seu projecte assistencial a Catalunya, que dona una gran importància a la recerca i la docència i que ja tenen provat a Madrid.

El president de HM Hospitales, el doctor Juan Abarca Cidón, destaca que, “la incorporació de la Clínica Sant Jordi suposa un pas molt important dins del nostre objectiu per construir un projecte assistencial d’excel·lència a Barcelona. Aquest centre, referent durant els darrers 90 anys per la seva qualitat, solvència i gestió, es veurà reforçat amb un pla director que, conjuntament amb l’Hospital HM Delfos, ens permeti incrementar i millorar la nostra oferta assistencial a la ciutat.” La clínica passarà a dir-se Hospital HM Sant Jordi i, durant les pròximes setmanes, iniciarà la seva integració a la xarxa assistencial d’HM Hospitales.

El fins ara president del consell d’administració i conseller delegat de Clínica Sant Jordi, Josep Cararach, mantindrà la seva vinculació assistencial a través de l’Institut Cararach al futur centre. La resta de l’actual equip de direcció seguirà lligat a l’hospital i dependrà directament del doctor Joan Sala, director territorial d’HM Hospitales a Catalunya.

Segons Cararach, “amb aquest acord, es consolida el projecte empresarial de la Clínica Sant Jordi de convertir-se en un hospital mèdic quirúrgic complet i la maternitat privada de referència a Catalunya i Barcelona”. “Amb l’arribada d’HM Hospitales, enfortim el nostre projecte assistencial i sanitari, ens integrem en un gran grup i augmentem la capacitat de renovació i actualització tecnològica”, afegeix.

Referència al nord-est de l’àrea metropolitana

L’objectiu d’HM Hospitales és posar en marxa un pla director per a la Clínica Sant Jordi que permeti incrementar-ne capacitat assistencial, renovar instal·lacions i incorporar tecnologia d’última generació per reforçar el centre com a referència hospitalària privada del nord-est de Barcelona i de l’àrea metropolitana: Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac.

Dins d’aquest pla director, es preveu la construcció d’un edifici en l’actual parcel·la de la Clínica Sant Jordi, quan hi hagi les autoritzacions de l’Ajuntament. Aquest nou centre permetrà comptar amb una nova maternitat, amb una UCI neonatal de 24 hores, unitats de part de baixa intervenció o part natural i urgències ginecològiques de 24 hores. A més, la nova construcció augmentarà substancialment l’actual capacitat ambulatòria i quirúrgica de l’Hospital HM Sant Jordi: hi haurà més llits, més quiròfans i més unitats assistencials.

La inversió estimada global d’HM Hospitales a la Clínica Sant Jordi –per a la compra, la construcció d’un nou hospital amb incorporació de nova tecnologia, i contractació de nous equips professionals i personal de totes les categories– serà d’uns 50 milions d’euros durant 5 anys.

HM Hospitales

HM Hospitales és el grup hospitalari privat de referència estatal que basa la seva oferta en l’excel·lència assistencial, recerca, la docència, la innovació tecnològica constant i la publicació de resultats. Dirigit per metges i amb capital 100% espanyol, compta en l’actualitat amb més de 4.800 treballadors. El grup HM té 41 centres assistencials: 16 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en oncologia, cardiologia, neurociències i fertilitat, a més de 21 policlínics que treballen de manera coordinada.

Més informació

Nou comentari