HM Hospitales continua el seu aterratge a Barcelona i, després de comprar i renovar a fons l’hospital Delfos, es queda ara la històrica Clínica Sant Jordi, al barri de Sant Andreu. El grup ha anunciat aquest dijous que ha adquirit el 77% de l’accionariat, després de la celebració prèvia de la Junta General d’Accionistes del centre, i l’incorpora immediatament a la seva xarxa assistencial. 

Aquesta compra forma part del pla estratègic d’HM Hospitales a la ciutat per construir una xarxa sanitària que tingui prou volum i complexitat sanitària per consolidar el seu projecte assistencial a Catalunya, que dona una gran importància a la recerca i la docència i que ja tenen provat a Madrid.

El president de HM Hospitales, el doctor Juan Abarca Cidón, destaca que, “la incorporació de la Clínica Sant Jordi suposa un pas molt important dins del nostre objectiu per construir un projecte assistencial d’excel·lència a Barcelona. Aquest centre, referent durant els darrers 90 anys per la seva qualitat, solvència i gestió, es veurà reforçat amb un pla director que, conjuntament amb l’Hospital HM Delfos, ens permeti incrementar i millorar la nostra oferta assistencial a la ciutat.” La clínica passarà a dir-se Hospital HM Sant Jordi i, durant les pròximes setmanes, iniciarà la seva integració a la xarxa assistencial d’HM Hospitales.

El fins ara president del consell d’administració i conseller delegat de Clínica Sant Jordi, Josep Cararach, mantindrà la seva vinculació assistencial a través de l’Institut Cararach al futur centre. La resta de l’actual equip de direcció seguirà lligat a l’hospital i dependrà directament del doctor Joan Sala, director territorial d’HM Hospitales a Catalunya.

Segons Cararach, “amb aquest acord, es consolida el projecte empresarial de la Clínica Sant Jordi de convertir-se en un hospital mèdic quirúrgic complet i la maternitat privada de referència a Catalunya i Barcelona”. “Amb l’arribada d’HM Hospitales, enfortim el nostre projecte assistencial i sanitari, ens integrem en un gran grup i augmentem la capacitat de renovació i actualització tecnològica”, afegeix.

Referència al nord-est de l’àrea metropolitana

L’objectiu d’HM Hospitales és posar en marxa un pla director per a la Clínica Sant Jordi que permeti incrementar-ne capacitat assistencial, renovar instal·lacions i incorporar tecnologia d’última generació per reforçar el centre com a referència hospitalària privada del nord-est de Barcelona i de l’àrea metropolitana: Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac.

Dins d’aquest pla director, es preveu la construcció d’un edifici en l’actual parcel·la de la Clínica Sant Jordi, quan hi hagi les autoritzacions de l’Ajuntament. Aquest nou centre permetrà comptar amb una nova maternitat, amb una UCI neonatal de 24 hores, unitats de part de baixa intervenció o part natural i urgències ginecològiques de 24 hores. A més, la nova construcció augmentarà substancialment l’actual capacitat ambulatòria i quirúrgica de l’Hospital HM Sant Jordi: hi haurà més llits, més quiròfans i més unitats assistencials.

La inversió estimada global d’HM Hospitales a la Clínica Sant Jordi –per a la compra, la construcció d’un nou hospital amb incorporació de nova tecnologia, i contractació de nous equips professionals i personal de totes les categories– serà d’uns 50 milions d’euros durant 5 anys.

HM Hospitales

HM Hospitales és el grup hospitalari privat de referència estatal que basa la seva oferta en l’excel·lència assistencial, recerca, la docència, la innovació tecnològica constant i la publicació de resultats. Dirigit per metges i amb capital 100% espanyol, compta en l’actualitat amb més de 4.800 treballadors. El grup HM té 41 centres assistencials: 16 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en oncologia, cardiologia, neurociències i fertilitat, a més de 21 policlínics que treballen de manera coordinada.

Més notícies

L’Hospital HM Delfos estrena Urgències després d’una modernització profunda

Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena Urgències després d’una modernització profunda
Comparteix
L'entrada en funcionament del servei 24 hores és un pas més en pla director amb 30 milions d'inversió d'HM Hospitales
Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena Urgències després d’una modernització profunda - Mobile

L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia

Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia
Comparteix
Disposa d’un quiròfan integrat de neurociències amb TAC intraoperatori mòbil d’última generació
Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia - Mobile

Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales

Notícia: Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales
Comparteix
"Recomano a tots els empresaris que inverteixin a Catalunya", assegura el president del grup, Juan Abarca
Notícia: Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales - Mobile

Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau

Notícia: Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau
Comparteix
Gerardo Conesa liderarà el projecte de neurociències que HM Hospitales vol desenvolupar a Barcelona
Notícia: Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau - Mobile
El doctor Ángel Cequier / HM Hospitales

L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia

Notícia: L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia
Comparteix
Ángel Cequier té anys d'experiència com a director clínic de l'Àrea de Malalties del Cor de l'Hospital Universitari de Bellvitge
Notícia: L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia - Mobile

Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar

Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar
Comparteix
Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona
Notícia: Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar - Mobile

Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos

Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos
Comparteix
La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona
Notícia: Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa