Valls, contra les cordes per l’entrada de Vox a la mesa del Parlament andalús que presidirà Cs

L'ex primer ministre francès intenta fer equilibris però Colau i Maragall no deixen passar l'ocasió de retreure-li els vincles amb el pacte andalús

L’acord per constituir la mesa del Parlament andalús, que inclou donar una cadira en aquest òrgan a Vox i alhora donar-ne la presidència a Ciutadans, està complicant la tarda de Sant Esteve a Manuel Valls. Les converses andaluses situen el PP, Cs i Vox en un pacte d’interessos creuats, que inclou que el partit de Santiago Abascal voti el candidat que proposi el partit d’Albert Rivera per presidir la cambra. I això situa el candidat a l’alcaldia de Barcelona que té el suport de Cs en una situació molt incòmoda que l’ha portat a una tarda de retuits per intentar sortir-ne il·lès.

Deu fer dies que l’ex primer ministre francès s’ensumava que es trobaria així, contra les cordes a Barcelona pel que s’estava moment a Sevilla. Per això va fer diumenge un tuit crític amb Vox per intentar desmarcar-se de la línia ideològica dels d’Abascal, els quals va titllar de racistes i d’extrema dreta per una piulada sobre el vaixell rescatat per Open Arms.

Avui, quan s’ha vist amb el pacte andalús al damunt, ha recorregut als retuits de gent del seu entorn per intentar presentar la decisió de donar entrada a Vox a la mesa del Parlament que aspira a presidir Cs com una pràctica de normalitat democràtica. I per fer-ho, ha utilitzat una piulada de Joaquim Coll, exvicepresident de Societat Civil Catalana.

Poc després, ha retuitejat una piulada de la política i advocada Eva Parera que donava la raó a Joaquim Coll i equiparava l’entrada de Vox a la mesa de la cambra andalusa amb el fet que al Parlament de Catalunya es va oferir a la CUP la secretaria quarta quan només tenia 10 diputats –Vox en té 12–, un lloc que els cupaires van rebutjar. 

L’èxit de l’operació retuit ha sigut més aviat escàs: tant Ada Colau com Ernest Maragall i Neus Munté han caçat al vol l’ocasió de retreure-li els vincles amb el partit taronja i, indirectament, amb el pacte andalús.

L’alcaldessa de Barcelona ha ironitzat sobre la suposada croada de Valls contra Vox en un altre tuit.

 

Neus Munté, la candidata del PDECat a l’alcaldia, també li ha retret a Valls que la seva situació l’acosta massa a un pacte amb Vox que va garantir que mai faria.

I el candidat d’ERC també tenia preparada una piulada per atacar Valls per aquest flanc que li fa pànic. El tuit adverteix al candidat catalano-francès que “Barcelona no es deixarà comprar ni tenyir d’extrema dreta”.

Mitja hora després, Valls tornava a retuitejar Eva Parera: una piulada en què acusava Maragall de ser “oportunista” i tornava a equiparar Vox amb la CUP, amb una referència l’extrema esquerra que suposadament va alimentar “la complicitat” del govern de la Generalitat. 

 

 

Més informació

Comentaris

    Feixistes 26/12/2018 11:49 pm
    Ara és quan ñli caurà la careta i demostrarà el que és, el que són : uns feixistes i uns oportunistes, anticatalans plens d'odi, uns enyorats del franquisme, tots ells

Nou comentari