Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un boicot arruïna un acte de Manuel Valls al Raval

El candidat a l’alcaldia de Barcelona que té el supot de Ciutadans, Manuel Valls, ha hagut de fer una versió abreujada del que havia de ser la presentació de les seves propostes de seguertat per a la ciutat, que presentava al Raval al mig del carrer, davant de la Filmoteca de Catalunya. 

L’acte que volia resultar popular i per acostar-se a la gent del carrer –i per al qual estava convocada la premsa i s’havia muntat una petita tarima– ha acabat sent una lluita de Valls esgargamellant-se per llegir algunes frases en un intentent inútil d’imposar-se a la cridòria que s’ha sentit tota l’estona: crits de “fora, fora”, “fora feixista dels nostres barris”, “treball sexual és treball”, “llibertat” i “fora especuladors” entre d’altres consignes que s’han cantat enmig del so estrident dels xiulets.

El candidat Valls, que ha llegit fragments de la seva “carta als ciutadans de Barcelona sobre seguretat” en català i en castellà, ha qualificat d'”intolerància” la protesta d’un centenar d’activistes de diveros moviments socials i polítics, inclosos independentistes que demanaven la llibertat dels presos polítics i un grup de prostitutes amb una pancarta que en què es presentaven com a Putas Libertarias del Raval.

En un moment donat, algun problema tècnic ha fet que el micro es deixés de sentir i els manifestants li han cridat “ningú et sentirà”. Just uns instants després, ha tornat a tenir megafonia i ha respost, desafiant: “Ja ho veurem”.

Valls ha aguantat el tipus uns deu minuts, però finalment ho ha deixat córrer, després d’acusar Ada Colau de no donar “suport” a la Guàrdia Urbana, de dir que Barcelona és una de les ciutats més insegures i de prometre que solucionarà el problema del ‘top manta’. “Aquestes persones són víctimes de màfies, però els barcelonins són víctimes d’aquesta activitat il·legal, i jo seré l’alcalde que ho arreglarà, perquè la Guàrdia Urbana tindrà instruccions clares per actuar en aquest tema”, ha promès.

I ha baixat de la tarima llançant petons al seu voltant, on hi havia la seva comitiva, una munió de periodistes dins d’un cercel de tanques al voltant del qual s’han situat els manifestants i públic –escàs– que li donava suport.

Després ha intentat adreçar-se a una petita carpa instal·lada al costat, a la mateixa plaça Salvador Seguí –una plaça amb el nom d’un anarquista històric per a un acte boicotejat del que es reconeix com a “candidat de les elits”– per fer declaracions als mitjans de comunicació, però la protesta l’ha seguit.

Finalment, un grup de periodistes –principalment de mitjans audiovisuals que necessitaven una breu declaració davant de càmera– i membres de la seva comitiva i de la Guàrdia Urbana l’han encerclat per fer-li barraca i ha pogut respondre a algunes preguntes. De fons, però, se sentia: “Mi cuerpo, mi vida, mi forma de follar no se arrodilla antre el sistema patriarcal” i “todas somos putas”.

Un cordó de la Guàrdia Urbana per protegir-lo

Quan Valls ha considerat la seva intervenció definitivament acabada, ha enfilat el carrer Sant Pau per anar cap a la Rambla, on ha agafat el metro– i on hi havia un furgó dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra per si calia. El trajecte, però, l’ha hagut de fer perseguit pels manifestants, i ha calgut la participació d’una desena d’agents de la Guàrdia Urbana uniformats fent cordó per barrar el pas, literalment, al grup de protestava. Així, amb un cordó de policies amb les mans enllaçades per fer barrera, tots plegats han recorregut el tram que quedava del carrer fins al punt d’evacuació.  

Més notícies

Valls celebra el discurs de Felip VI i la seva crida al diàleg

Notícia: Valls celebra el discurs de Felip VI i la seva crida al diàleg
Comparteix
El candidat a l’alcaldia de Barcelona defensa recuperar l’esperit de reconciliació de la Transició
Notícia: Valls celebra el discurs de Felip VI i la seva crida al diàleg - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Nazis en estado puro. a desembre 04, 2018 | 13:21
  Nazis en estado puro. desembre 04, 2018 | 13:21
  Demócratas de mierda, vuestro proceso étnicista y supremacista excluyente cada vez da más asco en las democrácias mundiales.
 2. Icona del comentari de: ad a desembre 04, 2018 | 13:25
  ad desembre 04, 2018 | 13:25
  un barrut i un galtes
 3. Icona del comentari de: anonima a desembre 04, 2018 | 14:40
  anonima desembre 04, 2018 | 14:40
  a Catalunya ja en tenim de feixistes i jacobins, no ens en calen d'importació
 4. Icona del comentari de: Intolerància a desembre 04, 2018 | 17:57
  Intolerància desembre 04, 2018 | 17:57
  Boicotejar sempre és dolent. Contra la llibertat d'expressió i antidemocràtic. Dolent per a les víctimes del boicot i més perjudicial encara, tot i que no els hi sembli, per als boicotejadors. És no deixar expressar-se, com si volessin que no existís, però això no ho fa desapareixer sinó tot al contrari.
 5. Icona del comentari de: El gavatxo a desembre 05, 2018 | 12:33
  El gavatxo desembre 05, 2018 | 12:33
  Aquest paio és grotesc, presentar-se al Raval així conill d'idees: L'han ben arreglat! Molt i molt bé perquè no en té ni idea d'on es fica!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa