“El Ciadi obliga l’Argentina a pagar 200 milions a Agbar i Suez”: el que diu la premsa econòmica

"Raima, la papereria més gran d'Europa", titula el Via Empresa

Els diaris econòmics i les pàgines d’economia dels diaris generalistes destaquen avui aquestes notícies de Barcelona i la seva àrea:

Cinco Días: “El Ciadi obliga l’Argentina a pagar 200 milions a Agbar i Suez”. El tribunal d’arbitratge internacional que depèn del Banc Mundial ha resolt que l’estat argentí ha d’indemnitzar amb 225,69 milions de dòlars (un 200 milions d’euros) més interessos a les companyies Agbar, Suez i Interaguas. És el que considera que els correspon per haver resolt anticipadament els contractes de gestió de l’aigua a la ciutat de Santa Fe. Els fets es van produir durant la presidència de Néstor  Kichnner. 

Via Empresa“Raima, la papereria més gran d’Europa”. L’empresa, nascuda el 1986 de la mà de Núria Raja i que factura 3 milions d’euros anuals, es vol convertir en la botiga de referència de Barcelona en el sector del paper.

Expansión: “Les plantes espanyoles de cotxes augmenten la producció tot i el dièsel i el Brexit”. Els grans centres productius sobreviuen a la tempesta perfecta del sector durant el 2018, diu el diari. A l’àrea de Barcelona, la producció de la planta de Seat a Martorell ha crescut un 4,3% (476.000 unitats més) i, en canvi, la de NIssan a Barcelona ha perdut un 5,6% de producció (84.000 unitats menys).

Expansión: “Call2World prepara una ronda de 500.000 euros i entre a pimes”. L’empresa de telecomunicacions amb seu a Barcelona, dedicada a l’estalvi en factures telefòniques ja tindria compromesa la meitat de l’import amb els seus socis actuals, entre els quals hi ha BStartup, Pedro Fontana, Dídac Lee i Emili Rousaud entre d’altres.

Cinco Días: “Atlantia es reserva posar un guardià al capdavant de les finances d’Abertis”. La presa del comandament d’Abertis per part de a italiana Atlantia s’està produint d’una manera més suau del que es preveia, segons el rotatiu. Tot i que després de l’OPA pactada amb ACS la concessionària catalana ja quedat fora de borsa i se n’ha reduït el consell d’administració, al quadre directiu a penes hi ha canvis i no hi ha ni rastre, de moment, dels italians. Però fonts de l’entorn de la concessionària de la família Benetton recorden que Atlantia manté el dret a nomenar un director general de finances. 

Més informació

Nou comentari