“Madrid i Barcelona juguen a la lliga immobiliària mundial”: el que diu la premsa econòmica

"Turisme i pisos petits causen el 'boom' de les bugaderies", diu 'La Vanguardia'

Els diaris econòmics i les pàgines d’economia de la premsa generalista destaquen avui aquests temes sobre Barcelona i la seva àrea:

El País: “Madrid i Barcelona juguen a la lliga immobiliària mundial”. Les tendències globals marquen els preus de les dues ciutats més grans de l’estat, amb molta diferència de la resta, diu el diari de Prisa. Entre el tercer trimestre del 2013 i el tercer trimestre del 2018, el preu de l’habitatge ha pujat un 33,8% a Barcelona i un 23,53% a Madrid. La mitjana estatal és d’un 8,36%, i en ciutats com Saragossa, Sevilla i València el preu ha caigut.

La Vanguardia: “Turisme i pisos petits causen el ‘boom’ de les bugaderies”. Segons el rotatiu de Godó, en l’últim any han obert a Barcelona una trentena de nous locals autoservei i ja n’hi ha gairebé un centenar.

Expansión: “Sis locals comercials en venda per 10 milions”. Segons el diari, la gestora immobiliària Laborde Marcet ja posat a la venda un total de sis locals comercials situats en segons eixos comercials de Barcelona per un total de deu milions. Pertanyen a una societat patrimonial anomenada Siamese Dream, els administradors de la qual són els fundadors de la gestora, Miquel Laborde i Gerard Marcet i que té com a accionistes un grup d’inversors particulars locals.

Cinco Días: “ACS i Atlanria tanquen avui la presa de control d’Abertis”. Una junta extraordinària d’accionistes aprovarà el nou consell d’administració de la companyia d’autopistes, que ratificarà José Aljaro com a primer executiu en nomenar-lo conseller delegat.

El Economista: “Caixabank aposta pel ‘totxo’ segur amb el lísing immobiliari”. L’entitat vol liderar el segment a Espanya, com ja va fer abans de la crisi.

Expansión: “Indra, IBM i Everis pugnen per gestionar les àrees no estratègiques de Naturgy”. La companyia energètica activa el seu gran pla per reduir 500 milions en costos anuals i llança un concurs per externalitzar serveis no essencials.

Expansión: “Messi crea una nova societat per gestionar restaurants”. La firma es diu Los Seis Rosarinos XXI i té com a administrador únic Limecu España 2010, la societat hòlding a través de la qual el futbolista canalitza les seves diverses inversions.

Expansión: “Bruno Figueras creix en el sector de luxe i compra l’Hotel Wittmore”. La família Figueras, propietària de l’Hotel Neri, vol crear sinergies entre els dos establiments de Ciutat Vella, que tenen una categoria de 5 estrelles i 22 habitacions.

Més informació

Nou comentari