“Barcelona pugna per inversions de Rakuten i l’amo de Leroy Merlin”: el que diu la premsa econòmica

"Catalunya tindrà el primer mercat majorista d'aliments ecològics d'Espanya", titula 'Via Empresa'

Els diaris econòmics i les pàgines d’economia de la premsa generalista destaquen aquestes notícies sobre Barcelona aquest dimecres:

Expansión: “Barcelona pugna per inversions de Rakuten i l’amo de Leroy Merlin”. Segons el rotatiu, Foment del Treball dona per fet que el gegant japonès s’instal·larà a la capital catalana. I el grup francès Adeo, la matriu de Leroy Merlin, analitza projectes per instal·lar-se a l’àrea de Barcelona.

La Vanguardia: “Rakuten sospesa el trasllat de la seva seu europea de Luxemburg a Barcelona. Segons el diari de Godó, el gegant japonès busca un edifici i podria invertir a la ciutat centenars de milions. 

Via Empresa: “Catalunya tindrà el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Espanya”. Mercabarna vol donar resposta a la creixent demanda d’aquest tipus d’aliments per part dels consumidors.

Expansión: “Les ‘start up’ de Barcelona critiquen l’alta fiscalitat. Un informe de Barcelona Global indica que les noves empreses assenyalen els elevats impostos i la falta de finançament com a principals barreres per consolidar-se.

Expansión: “Sánchez-Llibre demana a Torra que lideri el retorn d’empreses”. El nou president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, va assegurar ahir que durant la reunió que va mantenir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, li va demanar que lideri el retorn de les empreses que han marxat, en relació a les 5.000 societats que han traslladat la seva seu social fora de Catalunya arran del Procés.

La Vanguardia: “Les empreses d’energia, aigua i residus lideren la factuació a Barcelona”. D’entre les gairebé 90.000 empreses amb seu a la demarcació de Barcelona, les que es dediquen a l’energia, l’aigua i el sanejament i gestió de residus són les que globalment facturen més, segons l’informe ‘Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona’, elaborat per la Diputació amb les xifres del 2016 disponibles al registre mecantil. Les 38 firmes del sector energètic, de l’aigua i dels residus analitzades ingressen 26.511,3 milions, el 9,2% del total, explica el diari. 

Més informació

Nou comentari