Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El síndic de Barcelona planteja crear espais per fer botellots
  • CA

El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha plantejat a l’Ajuntament crear espais on es permeti fer botellot. La sindicatura proposa que siguin espais controlats, evitant en tot cas que “adquireixin la forma i l’estatus del popularment conegut com a botellòdrom” de grans dimensions, indica la Sindicatura. En tot cas, defensa que els llocs habilitats garanteixin el lleure per als joves sota la premissa de difondre informació “in situ en les mateixes ubicacions on es duen a terme els botellots” per conscienciar sobre els “efectes del consum a mitjà i llarg termini” d’alcohol.

El síndic creu que la mesura contribuiria a protegir el descans dels veïns, a qui els toca el rebre les molèsties de soroll, incivisme i brutícia associades a l’oci nocturn enmig del carrer. En paral·lel, Bondia reclama “fomentar programes de lleure alternatiu ben dissenyats que ajudin a consolidar patrons de diversió menys vinculats amb el lleure nocturn tradicional”, en què prima l’alcohol.

La suggerència sorgeix d’un anàlisi en què la Sindicatura de Greuges de Barcelona ha abordat el fenomen del botellot, que va generar queixes el passat estiu a diferents punts de la ciutat, a mesura que s’aixecaven les restriccions davant de la Covid i que van tenir un punt àlgid durant els dies de la Mercè. Coincidint amb la festa major, milers de joves van omplir l’avinguda Maria Cristina i alguns punts de la platja de Barcelona, on es van produir incidents vandàlics, agressions i furts que van obligar a practicar detencions.

A partir de l’estudi que ha elaborat els últims mesos, la Sindicatura de Greuges de Barcelona apunta que els espais que suggereix per reunir-se per fer festa i consumir alcohol a l’aire lliure haurien de comptar amb tots els serveis necessaris per un oci nocturn amb estàndards de “seguretat, informació i confiança”. Això es tradueix, com recull l’estudi presentat en roda de premsa, en l’accés ràpid a serveis sanitaris; punts lila, espais antiracistes i serveis d’informació en drogues; lavabos públics; sistemes de recollida de brossa; abonaments o descomptes per l’ús del taxi compartit i un accés fàcil al transport públic.

Més notícies
Escenari a la Ciudad del Rock, d'Arganda del Rey, la seu que el Primavera Sound incorpora a l'edició de 2023 / Carlos Delgado / Wikimedia Commons
Un immens erm aïllat, sense veïns i polèmic al Primavera Sound madrileny
Notícia: Un immens erm aïllat, sense veïns i polèmic al Primavera Sound madrileny
Comparteix
La Ciudad del Rock, on el festival muntarà també escenari el 2023, és a quilòmetres de distància de nuclis habitats, a diferència del Fòrum
La pèrgola fotovoltaica del Fòrum, de propietat municipal / ACN
Una plataforma veïnal vol que un jutge restringeixi festivals al Fòrum
Notícia: Una plataforma veïnal vol que un jutge restringeixi festivals al Fòrum
Comparteix
La plataforma Stop Concerts prepara una demanda i s'oposa a l'edició doble del Primavera Sound de 2022
Parc de les Tres Xemeneies SOS Poble sec
Els jardins de les Tres Xemeneies, cau de botellades i brutícia
Notícia: Els jardins de les Tres Xemeneies, cau de botellades i brutícia
Comparteix
Associacions veïnals denuncien que fa anys que és un espai degradat per l'incivisme
Escenari del festival Cruïlla durant l'estiu de 2021 / ACN - Pere Francesch
Mites llatins i del Benidorm Fest: els plats forts del Cruïlla 2022
Notícia: Mites llatins i del Benidorm Fest: els plats forts del Cruïlla 2022
Comparteix
El festival acabarà a les 11 de la nit les dues primeres nits per intentar evitar molèsties al veïnat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa