Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
26.000 denúncies per fer botellots i saltar-se el toc de queda a Barcelona
  • CA

Amb l’oci nocturn tancat per les restriccions derivades del control de la pandèmia, una part d’aquest oci es va desplaçar al carrer en forma de botellots i concentracions massives, amb especial incidència durant les festes de la ciutat -la Mercè, Gràcia i Sants especialment- i coincidint amb restriccions nocturnes de la mobilitat pel toc de queda. Un còctel que va deixar imatges d’aglomeracions de gent sense mascareta i consumint alcohol, desallotjaments i vandalisme.

En aquest context, el 2021 la Guàrdia Urbana, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha intensificat la presència al carrer per “garantir la convivència i evitar la degradació de l’espai públic amb el control del consum d’alcohol i el de substàncies estupefaents”. Segons les dades difoses a la Junta Local de Seguretat, durant l’any 2021, es van desallotjar un total de 551.770 persones de diferents espais públics de la ciutat, es van interposar 2.920 denúncies per “consum compartit de begudes alcohòliques” -botellots- i 23.177 més per “incompliment de restricció nocturna”, és a dir, el toc de queda.

Alguns locals van organitzar festes malgrat les restriccions per la Covid
Alguns locals van organitzar festes malgrat les restriccions per la Covid

A banda de les 26.000 multes per saltar-se el toc de queda o participar en botellots, l’any passat la policia local va interposar 2.173 denúncies a establiments per incompliment d’horari, d’aforament i de mesures de limitació a causa de la Covid-19, per celebrar festes i reunions que produeixen aglomeracions i per realitzar activitats no permeses. Pel que a l’activitat dels locals que venen begudes alcohòliques, la Guàrdia Urbana ha aixecat 1.392 actes d’inspeccions. 381 expedients han acabat en multes a locals per casos relacionats amb el subministrament d’alcohol, la gran majoria (271) per venda, distribució o subministrament de begudes alcohòliques entre les 23 hores i les 8 hores.

La Guàrdia Urbana també va rebre gairebé 43.000 trucades el 2021 per queixes relacionades amb la convivència, el doble d’avisos que es rebien abans de la pandèmia. “L’increment evidencia la tensió que hi ha dins dels domicilis, sobretot perquè l’oci s’ha desplaçat en molts casos als edificis”, explica el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez.

Els fets delictius a Barcelona detectats el 2021 han caigut un 35% respecte a l’any 2019, el darrer sense l’excepcionalitat de la pandèmia, però són un 10% superiors als del 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa