Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona blindarà amb antiavalots els punts calents de la Mercè
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit blindar amb antiavalots els punts calents de les festes de la Mercè per evitar que hi hagi aglomeracions i aldarulls com els que s’han produït aquests últims dies a Tiana o a la UAB. La Guàrdia Urbana, amb l’ajuda dels Mossos d’Esquadra i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), ha dissenyat un dispositiu a mida per a cadascun dels espais on s’organitzaran concerts durant les festes.

“No sempre és fàcil”, ha reconegut l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez. L’objectiu principal és impedir que gent sense entrada es pugui acostar a les zones on es fan concerts, tant per qüestions sanitàries com pel risc suposa que es produeixin aglomeracions a altes hores de la nit que molestin els veïns. Per això l’Ajuntament ha decidit perimetrar els 22 espais on es faran concerts. “Qui no tingui entrada no s’hi podrà acostar”, ha advertit.

Les deixalles d'un 'botellón' al passeig del Born / ACN
Les deixalles d’un botellot al passeig del Born / ACN

Desallotjaments conflictius

En els punts més calents –com el Parc de la Ciutadella, el Moll de la Fusta, el Fòrum o l’Estadi Olímpic– es desplegaran antiavalots per ajudar en els filtres de control d’accés i, si cal, desallotjar punts pròxims on hi hagi concentracions de persones que no assisteixen als concerts. Velázquez ha confiat que no es produiran enfrontaments violents com els que han tingut lloc a altres poblacions i ha recordat que aquest estiu s’han desallotjat més de 300.000 persones de places i platges “sense cap incident”, amb la coneguda excepció dels aldarulls al Parc de l’Espanya Industrial durant les festes de Sants.

Segons el cap de la Urbana, el buidatge de les zones de concerts, però també d’altres punts calents com les places i les platges, es farà a partir de les 00.30, hora de finalització de les activitats de la Mercè. “Els desallotjaments es faran de manera esglaonada i en funció de la situació de cada espai”, ha matisat. Més d’un miler d’agents es desplegaran per la ciutat durant les festes, amb especial reforç del torn de nit, que es preveu més conflictiu.

Però la intenció de la policia és recórrer als desallotjaments com a última opció. Els responsables de la policia barcelonina aposten augmentar la presència de patrulles a les zones més conflictives des de primera hora per impedir que es produeixin grans concentracions. Velázquez ha avisat que a més de la saturació d’espais, els agents prestaran especial atenció al consum d’alcohol al carrer i faran inspeccions a botigues i bars, a més de redoblar la pressió contra la venda ambulant i posar multes a qui estigui bevent al carrer.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a setembre 22, 2021 | 14:39
    Vendetta setembre 22, 2021 | 14:39
    Kin tip de riure farem tots el palanganeros escanyols brimo faran atletismo del bueno,jojojo
  2. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 22, 2021 | 14:59
    ciutadà setembre 22, 2021 | 14:59
    Vaja, que el bol d'osties està garantit.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 22, 2021 | 14:59
    ciutadà setembre 22, 2021 | 14:59
    Vaja, que el bol d'osties està garantit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa