Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’avís de Colau sobre la Mercè: “No hi haurà festa al carrer”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avançat que tots els concerts de la Mercè estaran perimetrats per evitar un “efecte crida” i que persones sense entrada estiguin temptades d’acostar-s’hi per seguir l’actuació. “No hi haurà festa al carrer”, ha explicat Colau en una entrevista als Matins de Catalunya Ràdio. L’alcaldessa espera que la gent actuï amb “responsabilitat” i busqui maneres d’esbargir-se sense pertorbar el descans dels veïns.

Colau ha reconegut que l’auge dels botellots i les festes al carrer és una qüestió per preocupa i molt als ajuntaments i les forces de seguretat, que en les últimes setmanes s’han vist superats, com s’ha vist a Tiana o Bellaterra. Aquest dilluns la Generalitat va anunciar una reobertura parcial de l’oci nocturn per intentar frenar els botellots, però Colau considera que “no n’hi haurà prou” i que la Generalitat hauria d’haver actuat abans.

Via d’escapament

“Els botellots no tenen només a veure amb l’oci nocturn”, ha dit. Colau considera que són una via d’escapament després d’un any i mig de pandèmia. “No volem criminalitzar el sortir de festa, però s’ha de garantir el dret al descans dels veïns”. Dimecres els regidors de Seguretat i Cultura de l’Ajuntament explicaran amb detall com serà el dispositiu que ha preparat el consistori per les festes de la Mercè.

L’alcaldessa de Barcelona ha reiterat que la gent que no tingui entrada per als concerts ha de buscar alternatives a la festa al carrer. “No té sentit apropar-se si no tens entrada”, ha insistit. “No es podran seguir els concerts fora del recinte”. El govern municipal espera que la reobertura parcial de l’oci nocturn permeti descongestionar punts calents de la ciutat, com les places i les platges.

Colau ha reconegut que darrerament s’han incrementat molt les “queixes” dels veïns i ha reclamat a la Generalitat que convoqui una taula de país amb representats dels ajuntaments i de l’oci nocturn per buscar alternatives.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Atila Colau, plegueu ja!! a setembre 21, 2021 | 11:31
    Atila Colau, plegueu ja!! setembre 21, 2021 | 11:31
    La festa al carrer la farem quan ella i la seva colla d'inútils fotin al camp. La ciutat no pot aguantar ni un dia més les seves rucades, estan matant la ciutat.
  2. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a setembre 21, 2021 | 14:21
    Amb els comuns no podem setembre 21, 2021 | 14:21
    Mi jugo un pèsol, que ella es saltarà les normes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa