Botellots multitudinaris en la primera nit de festa de la Mercè

15.000 persones participen en una macrobotellada a l’avinguda de Maria Cristina

La reobertura de l’oci nocturn des d’aquest dijous no ha evitat que els botellots continuïn celebrant-se a carrers de Barcelona coincidint amb la primera nit de Festa Major per la Mercè. Centenars de persones s’han tornat a concentrar per beure i fer festa en la via pública, sense mantenir distàncies de seguretat per protegir-se de la Covid i moltes d’elles sense mascareta per prevenir contagis. Ha tornat a reproduir-se a diferents punts de Barcelona, cosa que ha obligat a intervenir els cossos policials en alguns casos per dispersar la gentada i permetre l’accés d’equips de neteja.

Un botellot multitudinari va omplir anit l’avinguda de Maria Cristina, al voltant de les Torres Venecianes. Segons l’Ajuntament, es van acumular 15.000 persones. La majoria eren joves i s’apinyaven de matinada al voltant de la plaça Espanya, informa Europa Press. Altres espais habituals per fer botellot durant aquest estiu passat, com el passeig del Born, també han estat concorreguts al llarg de la passada nit, igual que el passeig de Lluís Companys, informa Catalunya Ràdio.

L’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana un desplegament extraordinari d’antiavalots per blindar punts habituals d’aglomeracions per beure a la via pública i frenar possibles aldarulls. Els botellots han proliferat a Barcelona aquest estiu arran de finalitzat el toc de queda nocturn i durant les festes majors de Gràcia i de Sants, a l’agost.

En tot cas, un portaveu dels Mossos d’Esquadra ha apuntat al TOT Barcelona que ha esta una nit “força tranquil·la” pels cossos policials. La Generalitat ha aixecat restriccions aquesta setmana als locals d’oci a tot Catalunya, coincidint l’inici de la Mercè i d’altres festes tradicionals, com les de Santa Tecla a Tarragona. En tot cas, només autoritza reobrir terrasses i espais exteriors. El Gremi de Discoteques de Barcelona ha advertit que l’alleugeriment de les restriccions és massa limitat i que només cinc de les 74 sales de festa de la ciutat compleixen els requisits per beneficiar’se’n i recuperar part de l’activitat.

Més informació

Comentaris

    Ricard 24/09/2021 10:00 am
    Sempre és agradable trepitjar la gespa que cuida un altre.

Nou comentari