Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estudia ampliar l’aforament dels concerts de la Mercè

L’Ajuntament de Barcelona està estudiant ampliar l’aforament d’algunes activitats i concerts de les festes de la Mercè després que el Procicat hagi anunciat la relaxació d’algunes de les restriccions que afecten el sector cultural. Segons ha avançat betevé i han confirmat fonts municipals, l’Ajuntament està analitzant cada cas per veure si la “logística dels espais” i la disposició de les infraestructures ja muntades permet augmentar el nombre d’assistents.

L’última resolució del Procicat amplia fins a un màxim de 4.000 persones l’aforament de les activitats culturals –fins ara estava limitat a 3.000– sempre que no se superi el 70% la capacitat màxima del recinte. Aquesta limitació fa molt difícil que molts espais puguin acollir més públic del previst inicialment, però d’altres com el recinte del Fòrum o l’Anella Olímpic sí que podrien complir el requisits exigits per les autoritats sanitàries.

La Mercè d’enguany serà molt similar a la de l’any passat per les restriccions / Jordi Play

Noves entrades

Fonts municipals han explicat que tan bon punt es determini quins espais poden ampliar el seu aforament, les noves entrades es posaran a disposició dels barcelonins a la web de la Mercè, on també serà possible reservar entrades si es produeixen cancel·lacions d’última hora per part de persones que tenien entrades. De moment no s’ha entrat a valorar la possibilitat d’allargar les activitats fins a la 1.00 de la matinada.

L’Ajuntament de Barcelona ha advertit als barcelonins que no disposin d’entrada que no vagin als concerts nocturns de la Mercè perquè tots els recites estaran perimetrats i comptaran amb un control d’accés per evitar aglomeracions i botellots. La Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu especial per impedir que es facin botellots als punts més calents de la ciutat i comptaran amb l’ajuda dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra per desallotjar qualsevol festa no autoritzada.

Les forces de seguretat han mostrat la seva preocupació per la proliferació de botellots i festes al carrer per tot Barcelona i volen evitar que es produeixin enfrontaments violents com els que s’han viscut en altres poblacions catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa