Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més del 90% de les discoteques de Barcelona no podrà obrir per la Mercè
  • CA

El Gremi de Discoteques de Barcelona ha alertat que, amb les restriccions actuals, només cinc de les 74 discoteques que hi ha a la capital catalana compleixen amb els requeriments del Procicat. Això vol dir que més del 90% no podran obrir aquest cap de setmana. En declaracions a betevé, el secretari general de l’entitat, Ramón Mas, s’ha mostrat sorprès per les condicions imposades per la Generalitat per permetre reobrir l’oci nocturn, ja que només quatre locals del front marítim –Shôko, Pacha, CDLC i Opium Mar– i un del Poble Espanyol disposen de terrassa.

A més, alerta que amb la baixada de temperatures prevista per aquests dies podria fer que fins i tot els locals que compleixen els requisits optin per no obrir. En una situació similar es troben les sales de concerts, segons l’Associació de Sales i Concerts de Catalunya (ASACC). L’entitat calcula que només obrirà un 2% de totes les sales, ja que només tenen permís per reprendre l’activitat aquelles que disposen de terrassa.

Façana de la part de la terrassa de la discoteca Shoko. / Shoko
Façana de la part de la terrassa de la discoteca Shoko. / Shoko

Tant les discoteques com les sales de concert consideren que caldrà esperar al 15 d’octubre, quan està prevista la reobertura dels interiors amb l’ús del passaport Covid. Les patronals fa mesos que reclamen la reobertura de l’oci nocturn, però el Govern ha estat molt reticent per la mala evolució de la cinquena onada. L’auge dels botellots de les últimes setmanes, juntament amb la caiguda dels nous contagis, han fet canviar de parer la Generalitat, que pretenia reobrir les discoteques i les sales de concerts per rebaixar la pressió al carrer.

Tard i malament

El Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat l’ampliació de l’horari de bars i restaurants, que ara podran tancar a la 1.00. Segons l’entitat, el canvi “arriba tard” i és “insuficient”, ja que és una mesura que no ha estat consensuada amb el sector de la restauració, defensor de recuperar els horaris prepandèmia, és a dir, obertura fins a les 3.00 en caps de setmana i vigília de festiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa