Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut un jove per cremar un cotxe de la Urbana al macrobotellot de la Mercè
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 25 anys com a presumpte autor de la crema d’un cotxe de la Guàrdia Urbana durant el macrobotellot de la plaça Espanya a les festes de la Mercè, que va acabar amb aldarulls, destrosses i diversos vehicles vandalitzats. Segons ha relatat al TOT Barcelona la policia catalana, els agents el van detenir aquest dijous a la tarda a Lloret de Mar i l’han identificat com a autor material de la crema del cotxe.

Els fets van tenir lloc el dissabte 25 de setembre, cap a les 3.30 de la matinada, quan la policia intentava desallotjar el macrobotellot, que va aplegar més de 25.000 persones. Fonts policials han explicat que la Guàrdia Urbana va aparcar diversos vehicles, tant logotipats com de paisà, a l’avinguda Rius i Taulet per atendre una emergència. Una multitud va aprofitar per destrossar els cotxes, trencar els vidres i van cremar un vehicle de paisà de la policia local.

Els Mossos d’Esquadra acusen el jove, que passarà a disposició judicial en les pròximes hores, d’un delicte de desordres públics i danys. La investigació del cas encara està oberta i no es descarta la identificació d’altres persones que van participar en els aldarulls.

Descontrol a plaça Espanya

El macrobotellot del 25 de setembre a la plaça Espanya va acabar amb 11 persones detingudes i una vintena de ferits després que centenars de joves concentrats per les festes de la Mercè es revoltessin contra el desallotjament ordenat per la policia. Els aldarulls van començar a l’avinguda Maria Cristina i alguns dels joves van arribar a irrompre al palau de congressos de la Fira de Barcelona, on van trencar vidres i causar nombrosos desperfectes.

També hi va haver enfrontaments amb la policia, a qui van llançar ampolles. El matí següent les restes dels aldarulls eren evidents: senyals de trànsit arrencats, arbres, motos i cotxes cremats i vidres trencats per tot arreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa