Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Destrosses i aldarulls en un altre macrobotellot a Maria Cristina
  • CA

Un macrobotellot ha tornat a omplir l’avinguda Maria Cristina de Barcelona amb milers de joves bevent i fent festa aquesta matinada de dissabte, igual que la primera nit de festa de la Mercè. Aquesta vegada, però, la gresca ha derivat en destrosses, crema de vehicles i aldarulls, que s’han saldat amb una vintena de ferits. Almenys 11 persones han estat detingudes, segons ha apuntat el sindicat de funcionaris CSIF, que afirma que es van apinyar unes 25.000 persones al macrobotellot on es van originar els desordres.

Segons ha informat Rac-1, alguns dels presents han irromput dins del palau de congressos de la Fira de Barcelona, han trencat vidres i l’han ruixat amb extintors. També hi ha hagut enfrontaments amb la policia, a qui alguns dels participants dels macrobotellot han llançat ampolles.

El macrobotellot s’ha allargat des de la matinada fins als volts de les 7.00 hores. Cap a les 8.00 hores, eren visibles les restes de la batussa: senyals de trànsit arrencats, arbres, motocicletes i cotxes cremats i un munt de vidres trencats que encatifen les immediacions de la plaça d’Espanya i de l’avinguda Paral·lel. L’aglomeració ha sigut tan multitudinària que no es mantenien les distàncies de seguretat per prevenir els contagis per coronavirus i molts dels presents no duien la mascareta posada. A banda, grups de persones també s’han concentrat per beure a la platja.

Cotxe destrossat i vidres trencats al Palau de Congressos, aquesta matinada / CSIF
Cotxe destrossat i vidres trencats al Palau de Congressos, aquesta matinada / CSIF

CSIF condemna “terrorisme urba”

CSIF ha condemnat aquest matí uns actes de vandalisme que ha qualificat de “terrorisme urbà”. El sindicat explica que s’han produït “atacs contra la policia” i que algun vehicle de la Guàrdia Urbana ha sigut destrossat. Assegura també que un grup de 300 a 400 persones ha provocat danys en una comissaria de la Guàrdia Urbana propera al punt on es joves s’han aplegat. El mateix sindicat ha carregat contra el govern municipal de Barcelona, a qui acusa d’actuar amb “consentiment” amb els botellots descontrolats. “La policia no intervé perquè segueix criteris polítics i no els criteris policials que haurien de manar i aplicar-se”, sosté CSIF.

L’Ajuntament de Barcelona va justificar aquest dijous que no es desallotgin els macrobotellots, després que 15.000 persones s’apinyessin a l’avinguda Maria Cristina. “Quan hi ha una gran concentració com la que es va donar ahir a Maria Cristina, la decisió és de control, assistència i veure el desenvolupament. Una actuació d’una altra mena davant d’una gran concentració faria el problema més gros“, va defensar el tinent d’alcalde Jordi Martí, que tornarà a comparèixer aquest matí per valorar una nova nit en què, aquest cop, els incidents han sigut de major magnitud que els de la primera nit de la Mercè.

Segons ha avançat Catalunya Informació, alguns dels ferits per arma blanca aquesta nit passada a Barcelona coincideixen a dir que van ser atacats per una mateixa persona. L’agressor hauria actuat indiscriminadament contra la multitud

Més notícies
Públic dempeus durant el concert d’Stay Homas | Jordi Play
Fusió de gèneres al Parc del Fòrum
Notícia: Fusió de gèneres al Parc del Fòrum
Comparteix
El pop-rock de The Crab Apples, el rap de Sofia Gabanna i el poti-poti dels Stay Homas posen ritme a la Mercè
Cavalcada de la Mercè 2021 / Ajuntament de Barcelona
L’Ajuntament fulmina per sorpresa el límit d’aforament a la cavalcada
Notícia: L’Ajuntament fulmina per sorpresa el límit d’aforament a la cavalcada
Comparteix
Aixeca l'obligació de reserva prèvia per la multitud que hi acudeix i alguns assistents es queixen d'aglomeracions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaux a setembre 25, 2021 | 09:31
    Jaux setembre 25, 2021 | 09:31
    Quan dimitirà el govern de l'ajuntament? Barcelona fot pena i la juventud lluits per l'oci no lluita per cap motiu elevat, una altre pena....
  2. Icona del comentari de: ... a setembre 25, 2021 | 09:32
    ... setembre 25, 2021 | 09:32
    Morralla social.
  3. Icona del comentari de: Jou a setembre 25, 2021 | 10:11
    Jou setembre 25, 2021 | 10:11
    El concepte macrobotellot com a tal, em sembla poc divertit, quin sentit té fer-ho amb gent (no tots ni molts menys) que tan sols van a fotre merder, atacs a arma blanca, violacions, destrossà de mobiliari urbà, i tot, per part de grupuscles joves d'extrema dreta. Com a mínim els joves que aneu a passar una bona estona, mireu d'alertar d'aquells que van amb altres intencions a la "festa". A la gentola se l'ha de marcar ja, no pot ser que facin els que vulguin. De ben segur que no son ni barcelonins. Feu fotos i denuncieu, si voleu aquest tipus de "festa", feu-la segura per tots i per vosaltres mateixos, rucs.
  4. Icona del comentari de: Vendetta a setembre 25, 2021 | 10:41
    Vendetta setembre 25, 2021 | 10:41
    Fora colau dels nostres barris
  5. Icona del comentari de: Barceloní a setembre 25, 2021 | 10:51
    Barceloní setembre 25, 2021 | 10:51
    I la flamant alcaldessa amagada sota el llit, oi?.
  6. Icona del comentari de: Sup Marcos a setembre 25, 2021 | 11:00
    Sup Marcos setembre 25, 2021 | 11:00
    Le llaman vandalismo, cuando es provocado por borrachos y borrachas, le llaman terrorismo si es una manifestación independentista. La policia se siente impotente, y huye porque no quiere causar daños mayores, se visten para matar en una mani indepe, con la cantidad de gente que se les presente. Se atrinchera una alcaldesa nefasta, y cierra una plaza, para que la gente no se manifieste en su contra. Se abre toda Bacelona para que el vandalismo campe a sus anchas. Sin mas comentarios.
  7. Icona del comentari de: Ricard a setembre 25, 2021 | 11:04
    Ricard setembre 25, 2021 | 11:04
    Aquesta nit no només han trepitjat parterres. Quan es decidiran els poders públics a actuar com a tals? Perquè només hi ha rigor per als que tenim nòmina, cotxe o casa i els que no tenen barra lliure?
  8. Icona del comentari de: Colau dimisió a setembre 25, 2021 | 11:29
    Colau dimisió setembre 25, 2021 | 11:29
    La Colau te por de perdre seguidors, i per això deixa que els seus "cachorritos" facin de les seves impunament, nomes una dada, el 95% dels que provoquen aquestes destrosses, parlen en espanyol, ahi lo dejo.
    • Icona del comentari de: Sup Marcos a setembre 25, 2021 | 12:45
      Sup Marcos setembre 25, 2021 | 12:45
      A Colau dimisió, estoy de acuerdo contigo nadie se atreve a decirlo, pero la realidad se impone, son de habla española con mucha variedad de acentos, pero los terroristas urbanos o terroristas de ciudad, o terroristas sociales, etc. solo pueden ser los cdr´s , este es el doble rasero que impera en cat. y todo porque ningún partido ninguno le quiere poner el cascabel al gato, en estos casos, porque cuando interesa tienen medios sobrados. Solo les preocupa la cantidad de votos, las ciudades y la gente no les importan, pues la gente que tome nota de como es abandonada por sus líderes, y si son inteligentes los castigarán, si son ignorantes los seguirán votando.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa