L’Ajuntament defensa no desallotjar macrobotellots: “Seria pitjor”

Jordi Martí els justifica pel "moment complex" viscut amb la Covid: "Els joves no han pogut gaudir durant gairebé dos anys de la festa"

El tinent d’alcalde Jordi Martí ha justificat aquest divendres que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra no desallotgessin el macrobotellot a l’avinguda Maria Cristina d’anit, coincidint amb la primera nit de la Mercè, quan es van concentrar unes 15.000 persones per beure i fer festa al carrer a les immediacions de la plaça d’Espanya. Martí ha avalat que l’estratègia policial fos de “contenció” davant de la multitud congregada en un lloc cèntric de la ciutat on no es programava cap acte dela Festa Major. “Quan hi ha una gran concentració com la que es va donar ahir a Maria Cristina, la decisió és de control, assistència i veure el desenvolupament. Una actuació d’una altra mena davant d’una gran concentració faria el problema més gros“, ha defensat Martí.

Alhora, ha recalcat que els botellots no són exclusius de Barcelona, sinó que s’han generalitzat com un fenomen “normal a tot el país”, i els ha vinculat al “moment complex” viscut a causa de la pandèmia, amb confinaments i restriccions al llarg de l’últim any i mig. “La gent jove no ha pogut gaudir durant gairebé dos anys de la festa i tenen aquest desig, aquesta necessitat i aquest impuls que tots hem tingut amb aquelles edats”, ha sostingut Martí, comprensiu amb “les circumstàncies dures” que el jovent ha travessat durant el període de limitacions per sufocar la Covid-19.

“No dic que s’hagi de normalitzar, però hem d’entendre el moment complex que hem viscut i que som just al final”, ha adduït el regidor dels comuns, que ha indicat que, en tot cas, el fenomen dels botellots “s’ha d’atendre, vigilar, impedir que hi hagi mals menors i violències de qualsevol mena. De totes maneres, el tinent d’alcalde ha volgut traslladar el focus posat sobre les aglomeracions per beure al carrer sense respectar les mesures de prevenció de la Covid i destacar que 20.000 persones van acudir a la dotzena d’escenaris que acullen els concerts de la Mercè, on calia reserva prèvia per entrar-hi.

En aquest sentit, Martí ha anunciat que el Procicat ha autoritzat que s’incrementi l’aformament dels espais perimetrats de la Festa Major. L’Ajuntament preveu posar al dia “entre 3.000 i 4.000 entrades més” pels espectacles programats fins diumenge. Martí ha admès que es van veure cadires buides en algunes actuacions. “És un dels problemes que la reserva prèvia gratuïta genera sempre: gent que fa reserva i després no ve”, ha comentat el tinent d’alcalde, que ha apuntat que l’Ajuntament ho valorarà quan finalitzi la Festa Major.

Més informació

Comentaris

  Pobres ninyatos subnormals. 24/09/2021 1:59 pm
  Crec que l'Ajuntament a mes hauria donar-los armes per divertir-se
  Ricard 24/09/2021 2:54 pm
  L'enèsima negligència de l'administració pública. Inadmissible. Miri de no pagar una multa d'aparcament i veurà que li passa. No hi ha equitat.
  pep 24/09/2021 3:55 pm
  No hi ha com ser un inútil i cobrar un sou de Geni.
  Tots a la comuna 24/09/2021 6:27 pm
  Aquest Jordi Martí és un cretí i un covard, a més d'un pèssim gestor. Només s'atreveixen amb els particulars, cosint-los d'impostos i fotent-los la recollida d'escombraries, però quan es tenen que enfrontar amb grups grans es caguen a les calces, com els covards demagogs que són.
  FRANK DUBÉ en Català si us plau!! Per favor, Please!! 25/09/2021 7:16 pm
  VERGONYA CAVALLERS!!! VERGONYA!!!
  FRANK DUBÉ en Català si us plau!! Per favor, Please!! 25/09/2021 7:23 pm
  Des de fa més de 40 anys que NO paren de demanar-nos diners i més diners per millorar l´EDUCACIÓ. Miler de milers cada any en E DU CA CIÓ. Això ve de molt abans de la Pandèmia. Còpia del BOTELLÓN Madrileny. A Catalunya s´ha encomanat an altre virus que estava localitzat a la capital del miniimperio. EL PUNCIONARIAT. Cada dia tenim més col·locat dins Catalunya L´ESPERIT DEL FUNCIONARI. És la destrucció de CATALUNYA.Els "botellots" en són la prova més evident. El TORNI VISTÈ DEMÀ està al caure.
  FRANK 25/09/2021 7:26 pm
  El KLAN dels PAKIS s´estan posant les botes amb lo de les begudes a peu de festa.VENDA AMBULANT no? Un nova MAFIA legalitzada . La Covardia dels nostres funcionaris no té nom ni fí.
  FRANK 25/09/2021 7:32 pm
  Sr. Martí: "Gaudir de la FESTA", com vostè diu, vol dir GAUDIR DE LA BORRATXERA? Li asseguro que he gaudit de la FESTA durant 55 anys sense ingerir alcohol i li puc oferir un llistat dels meus GAUDIS tan gran que no s´ho saltaria un gitano, com deia la meva avia. Impotència de caràcter, Educació equivocada..... ignorància dels dirigents oficials. RESULTAT? Una PENA D´IMATGE de Catalunya.

Nou comentari