L’Ajuntament fulmina per sorpresa el límit d’aforament a la cavalcada

Aixeca l'obligació de reserva prèvia per la multitud que hi acudeix i alguns assistents es queixen d'aglomeracions

Les entrades que calia obtenir amb antel·lació per assistir a la cavalcada de la Mercè no han servit al final per a res. Tot i que s’havia advertit que la reserva prèvia era imprescindible per presenciar un dels espectacles tradicionals de la Festa Major, l’Ajuntament ha acabat optant per prescindir de l’obligació que ell mateix havia dictat com a indispensable per presenciar la desfilada de grups de cultura popular i d’agents de la Guàrdia Urbana a cavall i amb vestit de gala. La decisió, presa sense previ avís, ha provocat que alguns assistents que sí que havien tret el seu passi s’hagin queixat d’aglomeracions i de manca d’organització a les xarxes socials.

Fonts de l’Ajuntament han explicat al TOT Barcelona que s’ha aixecat el requisit de presentar entrada pel “gran nombre de persones que han acudit sense reserva” al tram del passeig de Gràcia prèviament perimetrat per a la rua. El Consistori ha justificat la modificació per “ampliar la zona” on els espectadors podien situar-se, “per tal de permetre que el públic es distribueixi més àmpliament per tota la vorera”, afegeix.

En tot cas, el viratge ha agafat per sorpresa a molts assistents. “Tenint reservada les entrades en han fet sortir fora del recinte amb l’afegit que milers de persones sense entrada ja havien ocupat els llocs”, ha protestat Sònia Pérez a través d’una missatge a Twitter.

Exactament, per a què servia l’entrada de la cavalcada? Per entrar on? Mala organització, inexistent distància de seguretat entre assistents, gent sense mascareta… Desastre!”, ha criticat una altra internauta. L’obligació de treure entrada amb antel·lació s’estèn a gran part dels actes programats a la Festa Major per evitar aglomeracions que contribueixin a fer proliferar la Covid-19. El sistema d’accés, però, ja va crear disfuncions anit, quan es van veure algunes cadires buides en concerts de la Mercè. L’Ajuntament ha dit que ho estudiarà quan acabin les celebracions, però el tinent d’alcalde Jordi Martí ha assegurat aquest matí que algunes persones que van reservar per assistir-hi després no s’hi van presentar, mentre que d’altres no van acudir a tots els concerts en un mateix escenari pels quals havien tret entrada.

Més informació

Comentaris

    Català 24/09/2021 9:23 pm
    Bé!. ja comença de ser hora, collons!
    Luna Barceló 25/09/2021 9:37 am
    Aneu votant a la Colau que fa una passa endavant i dues en darrera i així va Barcelona, plena d'entrebancs per a vianants, conductors, comerços, seguretat, transport públic, etc. Per cert, Jordi Martí, vam reservar i gràcies a la mala organització no vàrem poder arribar al lloc. Per tant no menteixi als mitjans de comunicació.

Nou comentari