Madrid també enfanga la Mercè

“El primer dia de la festa s’ha vist aigualit per la major obsessió de les altes esferes judicials madrilenyes”

Només la pluja i l’alcohol semblaven tenir el poder de restar protagonisme a la festa gran de Barcelona. Com tothom sap, els meteoròlegs són humans i s’equivoquen, i els botellots s’han convertit en el programa alternatiu de les festes a la ciutat. Però el primer dia de la festa s’ha vist aigualit per la major obsessió de les altes esferes judicials madrilenyes. La detenció a l’Alguer del president Puigdemont per part de la policia italiana, en virtut d’una suposada euro-ordre vigent, però que la UE interpretava com a inactiva, ha convertit la capital del país en l’epicentre de les protestes ciutadanes i de l’independentisme institucional.

De fet, els regidors independentistes de Barcelona han anul·lat la seva agenda per acudir a les protestes contra la detenció a Itàlia del president a l’exili. Pocs esperaven que La Mercè quedés enfangada per dèries de jutges al servei de la unitat d’Espanya i no de la justícia, més enllà dels previsibles macro-botellots, que també resten protagonisme a un amplíssim programa d’oci i cultura popular en una festa que enguany celebra 150 anys de vida.

“Sento molta ràbia quan veig la naturalitat amb la qual es justifiquen els discursos de l’extrema dreta”, deia aquest dijous la pregonera de la festa, l’activista Custodia Moreno. Té raó, i per cal afegir que el més perillós és com l’autoanomenada esquerra espanyola, el PSOE, avala les dèries d’aquesta extrema dreta. El cas de la persecució de Puigdemont és el més clar. Aquesta dreta franquista judicial no actuaria amb tanta impunitat si l’Estat, ara en mans de l’esquerra, li parés els peus per comptes de riure-li les gràcies i esperar també que el president a l’exili arribi emmanillat a Madrid en nom de la Constitució.

Mentrestant, l’Ajuntament està preocupat per la “combinació” de mobilitzacions a favor de del president a l’exili i els actes festius de la Mercè, que comportaran una alta afluència al carrer: “Estarem amatents per adaptar dispositius policials a aquestes noves circumstàncies”, diu el consistori. Ara també és moment de preocupar-se pel retrocés en les llibertats civils i polítiques del país del qual és Cap i Casal.

 

Comentaris

  MHP 24/09/2021 2:04 pm
  Es que no paren, 😂😂😂😂 ara Madrid ens roba la Mercè, alucinant.
   Joaquim JMR 24/09/2021 6:26 pm
   Amic, te n'estranyes? Que no saps que açò és Espanya?
    MHP 25/09/2021 10:44 am
    Si, efectivament company, estem a España Encara no t'has adonat?
     Jo no soc a espanya! 25/09/2021 9:10 pm
     Soc a Llavaneres!
   Pedro 24/09/2021 6:57 pm
   Corre maria barata. Juas, juas, juas.
  Pepet 24/09/2021 5:42 pm
  Madrid no. El Estado Caspañol. Más casposos y no nacen.
  Sup Marcos 24/09/2021 5:57 pm
  Error el considerar que gobierna la izquierda, (un término bastante anacrónico) pero bueno considerar de izquierdas como si fueran los buenos de la peli al psoe y podemos, es un chiste malo, y para colmo el montaje de la atrinchera ocupa del ayuntamiento, colocada por el fanático Valls. Concepto derecha/izquierda queda antiguo es de los años setenta, en la globalización actual del libre mercado, la sociedad se divide entre represores en el poder, no importa el color, todos se comportan igual, y perseguidos, los que ponen en riesgo los privilegios de sus represores, cuando se manifiestan. Izquierda/derecha hasta me suena un término ridículo en esta época. La Colau es izquierda? la Merkel es derecha? Quien de las dos es mas democrática ? Ya quisiera españa tener una "izquierda" como es la "derecha" alemana, sería un país democrático y avanzado. Así luce españa,
  Anònim 24/09/2021 6:10 pm
  Dèria es el que te aquesta senyora
  Si Puigdemont aspira a repetir sus ocho segundos de fama.... 24/09/2021 7:03 pm
  ...la culpa es de España.
  Ricard 24/09/2021 7:51 pm
  Els castellans no tenen escrúpols. S'els en refoten els catalans. La prova es l'aeroport, o només saben imposar-ne el nom.
   Pedro 24/09/2021 10:40 pm
   Di lo que tienen los catalanes para oferecer.
    Ricard 25/09/2021 11:06 am
    Perdó?
  Pot ser 24/09/2021 10:00 pm
  Però mentre Madrid enfanga Can Fanga, la Catalunya nacionalista emmerda y s'emmerda.
   Ricard 25/09/2021 11:08 am
   No sé el que és la Catalunya nacionalista. De nacionalista només conec Castella, França i la Itàlia recent.

Nou comentari