Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC i Junts no van a actes de la Mercè per fer costat a Puigdemont
  • CA

Els regidors d’ERC i de Junts han anul·lat la seva assistència als principals actes del primer matí de la Festa Major de la Mercè per participar en les protestes contra la detenció a Itàlia del president Carles Puigdemont. Membres dels grups municipals de tots dos partits independentistes i socis de govern a la Generalitat tenien previst acudir a la missa solemne de la Basílica de la Mercè i, posteriorment, voltar per la mostra de cultura popular al passeig de Gràcia. No obstant, l’agenda de totes dues formacions ha quedat trastocada per l’inesperat arrest de Puigdemont només aterrar a l’illa de Sardenya i la concentració convocada per l’Assemblea Nacional davant del consulat d’Itàlia aquest matí.

Regidors de tots dos grups municipals han fet costat a xarxes socials a Puigdemont i han criticat la detenció del president a l’exili, que espera ara comparèixer davant d’un jutjat italià, que ha de resoldre si deixa l’exdirigent en llibertat o tramita la seva extradició a Espanya. En un tuit breu, la cap de files de Junts a Barcelona, Elsa Artadi, ha escrit: “Sempre al teu costat, president”. “Sense paraules, president Sánchez”, rebla el regidor de Junts Jordi Martí, en una piulada adreçada al president del Govern espanyol.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha parlat també a Twitter de “repressió per motius ideològics” arran de la detenció del president. “Amb les euroordres retirades, algú hayrà de donar explicacions de per què s’ha detingut al president Puigdemont a Itàlia”, ha opinat el republicà, que ha parafrasejat la consigna llançada pel president Pere Aragonès anit: “L’amnistia i l’autodeterminació són l’únic camí possible”. Els regidors d’ERC han optat també per no assistir a cap acte d’aquest matí de Festa Major a Barcelona per no restar protagonisme a la compareixença d’Aragonès a les 12.00 hores, quan el president farà pública una declaració institucional al Palau de la Generalitat per pronunciar-se sobre la detenció del seu antecessor.

Comuns: “Absurda i injusta”

Per part dels comuns, el tinent d’alcalde Jordi Martí s’ha expressat també en contra de l’arrest del president Puigdemont a través de xarxes socials. “És absurda i injusta”, ha considerat Martí, que ha afegit que la mesura presa a Itàlia contra el dirigent català “dificulta el diàleg i la superació del conflicte” a Catalunya.

En una compareixença a l’Ajuntament per valorar la primera nit de la Mercè, Martí ha desitjat un “desenllaç ràpid” i que les autoritats italianes posin de seguida al mandatari de Junts en llibertat. A més, ha afegit que a l’Ajuntament li preocupa la combinació de mobilitzacions a favor de Puigdemont previstes entre aquest divendres i el diumenge amb els actes festius de la Mercè, que comportaran una alta afluència al carrer i que previsiblement exigiran més als cossos policials. “Estarem amatents per adaptar dispositius a aquestes noves circumstàncies”, ha apuntat el tinent d’alcalde.

Més notícies
Puigdemont saluda la portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi / ACN
Puigdemont entra a la batussa entre Junts i els comuns per donar suport a Artadi
Notícia: Puigdemont entra a la batussa entre Junts i els comuns per donar suport a Artadi
Comparteix
El president a l’exili es mostra “esperançat” pel paper d’oposició “visible” del partit
Un dels manifestants que ha intentat acostar-se a Sant Jaume per protestar / Jordi Play
Poques persones i molt soroll a la protesta contra Colau a Sant Jaume
Notícia: Poques persones i molt soroll a la protesta contra Colau a Sant Jaume
Comparteix
Els concentrats no s’han pogut ni acostar a l’Ajuntament perquè el perímetre estava tancat, com s’havia avisat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa