Poques persones i molt soroll a la protesta contra Colau a Sant Jaume

Els concentrats no s’han pogut ni acostar a l’Ajuntament perquè el perímetre estava tancat, com s’havia avisat

Unes quantes desenes de persones s’han acostat aquest dijous fins a la plaça Sant Jaume per protestar contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i demanar la seva dimissió mentre se celebrava el pregó de les festes de la Mercè. Els concentrats, pocs però molt sorollosos, han cridat i xiulat durant una bona estona, tot i que no s’han ni pogut acostar a l’Ajuntament perquè el perímetre estava tancat i custodiat per la Guàrdia Urbana, tal com s’havia avisat.

Precisament el blindatge de la plaça Sant Jaume ha estat l’origen de la polèmica que ha enfrontat el govern municipal amb Junts, el PP i Cs. JxCat va ser el primer a fer sonar les alarmes i va criticar Colau per tancar la plaça i així evitar que es repetissin els xiulets que va haver d’escoltar durant les festes de Gràcia i de Sants. La polèmica s’ha magnificat tant que fins i tot el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha dit la seva.

Uns quants manifestants protesten amb megàfons i xiulets a prop de Sant Jaume / Europa Press

L’incendi de Junts

Els comuns han repetit per activa i per passiva que el tancament de la plaça era una indicació del Procicat –igual que s’ha fet amb totes les activitats i concertes de la Mercè– i que tot és una campanya de difamació de Junts per “incendiar” la gent abans de les festes. Però al final entre tant enrenou als micròfons no hi ha hagut gaire protesta real. “Fora Colau”, “Colau, dimissió” i “Que plori” han estat alguns dels crits més repetits, tot i que segurament no hauran arribat a les oïdes de l’alcaldessa perquè el pregó s’ha fet a l’interior de l’Ajuntament.

Aquest matí Colau ha sortit al pas de les crítiques que ha rebut i ha sigut molt dura amb JxCat. “No em fa por que em xiulin”, ha dit. El portaveu de Junts, Jordi Martí, no ha afluixat i ha acusat Colau de tenir la “pell molt fina” i no aguantar les crítiques. “Ara a fer oposició en dieu ‘deriva confrontativa?”

Comentaris

  Vaya que disgustazo. Jugada maestra de la Colau. 23/09/2021 9:46 pm
  Que pena, los viejos corrupgentes se tienen que tragar su odio; y por la inexorable ley biológica para miles de ellos ya no tendrán la oportunidad de tener otra Mercè.
  Vaya ostiazo para la verdulera corrupgente . 23/09/2021 9:54 pm
  Eso sí, podrá gritar y soltar toda su rabia sobre el papanatas que tiene de cocinero.
  Doctor Strangelove 23/09/2021 9:56 pm
  No semblen persones! Doc.
  Vendetta 24/09/2021 12:27 am
  Fora colau dels nostres barris
  Ja veureu les "desenes" de vots que perdrà la hipòcrita 24/09/2021 8:31 am
  A fora unes quantes "desenes" que es veu que tenen la veu molt potent. A dins ni la meitat per escoltar el pregó.

Nou comentari