Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Queixes al Raval i Gràcia en el primer cap de setmana sense toc de queda

La primera nit de cap de setmana sense toc de queda va ser prou tranquil·la a Barcelona, si bé alguns punts populars pel jovent com la plaça dels Àngels del Raval –davant del MACBA– o les places més conegudes de Gràcia van viure concentracions espontànies criticades pels veïns. Residents a la plaça del Diamant, a la plaça Revolució i a la plaça del Nord, per exemple, s’han queixat a les xarxes del soroll que produïen els botellots i lamentaven que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra no actuessin amb més severitat.

Els congregats a les places eren sobretot gent jove que es retrobava amb amics i s’estaven al carrer mentre xerraven, escoltaven música i bevien cervesa. Diversos sensors de soroll instal·lats a les places més populars van registrar de matinada, segons el perfil Soroll Gràcia, puntes de més de 60 decibels, nivell que es considera ja excessiu per garantir el descans veïnal.

No obstant, al conjunt de la ciutat la nit ha estat prou calmada, sense incidents destacats segons el balanç dels cossos policials local i català. Cap de les dues policies hauria fet desallotjaments, identificacions o sancions durant la nit a Barcelona. Van intensificar el patrullatge a la Vila de Gràcia i el passeig del Born, han indicat a ACN, precisament per frenar els botellots. Les platges no han estat escenari de concentracions aquest cop, en gran part per la temperatura molt freda (4,4º de mínima) al centre de la ciutat.

Es tracta de la segona nit amb llibertat de moviments des del 24 de desembre de 2021, quan la Generalitat de Catalunya va recuperar el toc de queda per l’escalada de la sisena onada de coronavirus amb la variant òmicron. L’oci nocturn de moment no té permís per reobrir. La primera nit va ser la de dijous a divendres, que el comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela, va qualificar de “molt tranquil·la” malgrat haver calgut desallotjar entre 250 i 300 persones en 7 o 8 indrets de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mercè Estaciones a gener 23, 2022 | 10:09
    Mercè Estaciones gener 23, 2022 | 10:09
    Ahir nit hi havia grups de gent de mes de 10, fent soroll, cridant con a sense cervell que son, compartint begudes i porros, amb música. I es clar que ho poden fer i ho seguirán fent, es pixen al damunt de la gent que vol descansar, s els en re fot malgrat que podriem ser sons pares. Per que? Perque no hi ha sancions [email protected], es tot permès. Anem nos mentalitzant que trigaran a pujar els casos..... amb tant botellot, aixo si... teletreball i queda t a casa.... quanta hipocresia
  2. Icona del comentari de: Ricard a gener 23, 2022 | 11:14
    Ricard gener 23, 2022 | 11:14
    L'habitual i criminal negligència dels ajuntaments. De tots ells.

Nou comentari

Comparteix