Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mossos i Urbana desallotgen 300 persones a “set o vuit punts” de Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desallotjat la matinada d’aquest divendres a 300 persones concentrades en “set o vuit punts” diferents de la ciutat. Ho ha explicat el nou cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Estela ha titllat aquestes reunions que no respecten les mesures sanitàries, com la limitació de reunions d’un màxim de 10 persones, de “petites quantitats de gent”. “Res que sigui greu”, ha puntualitzat.

“Divendres i dissabte és possible que tinguem alguna incidència més”, ha pronosticat Estela. El nou cap dels Mossos ha denunciat que la fi del toc de queda, però el manteniment de l’oci nocturn clausurat, és “una de les pitjors combinacions” per als cossos de seguretat. “Això afavoreix la presència de persones, sobretot gent jove, al carrer”, ha dit.

Mesures vigents fins al 27 de gener

Malgrat que el toc de queda ja és història, continuen vigents altres mesures fins, com a mínim, el 27 de gener. Una d’elles és la limitació de les concentracions en un màxim de 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. A més, la mascareta continua sent obligatòria en tot moment, excepte quan es duu a terme activitat física i en espais naturals com ara boscos o platges.

L’oci nocturn es manté tancat. Quant a les sales de concert que permeten esdeveniments amb públic, l’aforament està limitat al 70% i s’obliga el públic a estar assegut. Les empreses de serveis i comerç minorista tenen un aforament del 70%. Pel que fa a la restauració, l’aforament està limitat a la meitat de la capacitat de l’establiment. L’horari d’obertura és fins a les 00.30 hores de la matinada. Tant a l’interior com a l’exterior de bars i restaurants, d’igual forma que amb les concentracions, es permet un màxim de fins a 10 persones per taula. La distància entre grups haurà de ser d’un mínim d’1,5 metres. La Generalitat també diu que cal dur la mascareta sempre que no s’estigui consumint. D’igual forma, el certificat Covid és imprescindible per entrar a l’interior dels locals d’hostaleria.

L’aforament en cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars, parcs d’atraccions i equipaments cívics és del 70%. Es rebaixa a la meitat en els casos dels locals d’apostes, bingos, salons recreatius i de jocs. Al món de l’esport es limita la concentració de gent en un 70% de la capacitat màxima de l’establiment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa