Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de Ciutat Vella diuen prou i reclamen el “dret al descans”
  • CA

Una vuitantena de veïns de Ciutat Vella s’han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir al govern municipal un canvi de rumb al seu districte. Denuncien els botellots, l’excés de soroll i l’increment de terrasses als barris de la zona. Per això reclamen el “dret al descans” als seus carrers.

Sota el lema “Pel descans nocturn, la salut i la vida als barris. Prou soroll!“, les entitats veïnals de Ciutat Vella han denunciat que han vist “augmentar un ús massiu, incontrolat, incívic i cada cop més privatitzat de l’espai públic”.

“Cada cop més, els nostres barris semblen un parc temàtic de la festa i de l’oci, un reclam turístic per fer qualsevol cosa amb la major de les impunitats”, han assegurat, en un acte que ha comptat amb el suport de la Xarxa Veïnal del Raval i les associacions veïnals del Raval, la Barceloneta, el Casc Antic, de l’Òstia i del Gòtic i el suport de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB).

Joves en direcció al botellot de la platja del Bogatell de Barcelona durant la Mercè / ACN

Amb la fi del toc de queda, a causa d’una millora de la pandèmia del coronavirus, hi ha hagut un augment del soroll a les nits, denuncien els veïns. “Hi ha començat a haver botellots molt massius. Abans n’hi havia, però ara és desmesurat. Hi podien haver mil persones al passeig del Born”, denuncia Asun Justo, membre de l’Associació de Veïns del Nucli Antic, a l’ACN.

Durant la concentració d’aquest dimecres al vespre a la plaça que acull l’Ajuntament de Barcelona s’han pogut veure cartells amb lemes com ‘Prou soroll’, ‘Basta botellón’ o ‘Dret al descans’. També s’ha dibuixat la frase ‘Dret al descans’ davant el consistori, utilitzant llaunes de cervesa buides per construir les lletres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa