Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns de Ciutat Vella es revolten: “Prou soroll!”
  • CA

Els veïns de Ciutat Vella s’han afartat de l’increment de les festes i els botellots al carrer i diverses associacions del districte han convocat una concentració a Sant Jaume el pròxim 3 de novembre sota el lema “Pel descans nocturn, la salut i la vida als barris. Prou soroll!” En un comunicat conjunt, les entitats veïnals de Ciutat Vella asseguren que en les últimes setmanes han vist “augmentar un ús massiu, incontrolat, incívic i cada cop més privatitzat de l’espai públic”.

Denuncien que el descontrol de les festes i els botellots al carrer estan afectant el descans dels veïns i denuncien que l’augment de l’incivisme “perjudica greument la convivència i degrada” els barris del centre de la ciutat, que s’han convertit en “urinaris públics”. Els veïns estan farts del soroll fins a altes hores de matinada, la proliferació de terrasses, la circulació de patinets, bicitaxis i motos a totes hores.

Begudes alcohòliques al macrobotellot de l'avinguda Maria Cristina, aquest dissabte / Jordi Play
Begudes alcohòliques en un botellot / Jordi Play

El centre, un parc temàtic

Les associacions de veïns culpen el govern municipal d’haver deixat que la ciutat torni a ser un “parc temàtic de la festa i de l’oci, un reclam turístic per fer qualsevol cosa amb la major de les impunitats” i avisen que la situació és “insuportable”. També alerten que no es tracta d’una situació puntual i reclamen un “pla de xoc” per evitar que el districte segueixi hipotecant el seu futur fomentant el turisme i l’especulació immobiliària.

El teixit veïnal de Ciutat Vella tenia l’esperança que amb la reobertura de l’oci nocturn i la fi de la majoria de restriccions sanitàries els botellots i les festes al carrer que es van descontrolar durant l’estiu i que van assolir el seu punt màxim per les festes de la Mercè perdrien força, però amb el pas de les setmanes han comprovat que la nova normalitat s’assembla molt a l’antiga i no estan disposats a permetre-ho.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 29, 2021 | 12:50
    Ricard octubre 29, 2021 | 12:50
    No és culpa de Colau, només. Qualsevol ajuntament català és complaent amb l'incívic i implacable amb el ciutadà honrat.
  2. Icona del comentari de: fat boy a octubre 29, 2021 | 16:17
    fat boy octubre 29, 2021 | 16:17
    Aquests veins no han descobert un desinfectant antiquissim que es diu Zotal, empleat per netejar les quadres de les vaques, que fa una pudor insuportable, que es nota a quilometres i val 2 xavos?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa