Batlle diu que el macrobotellot de Maria Cristina no es podia evitar

Tretze persones apunyalades i tres ferits amb lesions greus en uns incidents que l'Ajuntament admet que eren previsibles

Les destrosses i els aldarulls en què ha derivat el macrobotellot que ha aplegat fins a 40.000 persones a l’avinguda Maria Cristina d’aquesta passada matinada era una possibilitat que els cossos policials preveien que podia ocórrer però que no es podia evitar. Així ho ha sostingut el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, que ha comparegut aquest matí per valorar uns incidents que, segons l’Ajuntament, s’han saldat amb 20 detencions i almenys 43 ferits atesos pels serveis sanitaris, tres d’elles amb lesions de gravetat i 13 amb ferides provocades per arma blanca.

“Amb 40.000 persones i l’actitud d’alguns, hi havia d’haver molta ponderació respecte l’actuació. Podem preveure però no evitar. Si em permeten un símil, també en l’erupció de la Palma ens diuen que es podia preveure i que no es podia evitar”, ha comparat Batlle. El tinent d’alcalde ha estat caut sobre si les seves paraules signifiquen que els incidents es podrien reproduir aquesta propera nit. En aquest sentit, ha explicat que els comandaments dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana estudien el dispositiu a desplegar “per mirar d’evitar que els incidents es repeteixin aquesta nit”.

Batlle ha afirmat que els actes de vandalisme viscuts a Maria Cristina representen “un salt qualitatiu” respecte a les aglomeracions habituals a diferents punts de la ciutat durant l’estiu alhora que es moderaven les restriccions sanitàries per frenar la Covid-19. “S’ha passat d’una situació que s’ha prolongat tot l’estiu, amb una ocupació massiva de l’espai públic, a un problema clarament d’ordre públic“, ha interpretat el tinent d’alcalde, que ha assegurat que al macrobotellot s’ha desplaçat gent “que no anava per cap altra cosa que per cometre activitats incíviques”.

Segons Batlle, els altercats es va desencadenar cap als volts de les 2.00 hores de la matinada, quan una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques, amb suport de membres de la Guàrdia Urbana, va acudir per mirar d’atendre una persona que havia estat apunyalada al creuament de Maria Cristiana amb l’avinguda Rius i Taulet. El responsable polític de Seguretat de Barcelona assegura que, aleshores, un grup dels concentrats “ataquen a la Guàrdia Urbana i al personal sanitari, destrossen dos vehicles no logotipats de la Guàrdia Urbana i s’inicia una espiral de violència que acaba amb el trencament de la façana del Palau de Congresos”.

Batlle ha indicat que la policia ha intervingut enmig d’una “extraordiària dificultat” i ha destacat que el desplegament policial hagi aconseguit que els aldarulls no s’hagin estès més ellà de Maria Cristina, plaça Espanya i una part del parc de Joan Miró. “El fenomen ha estat greu però es podria haver agreujat més desplaçant-se a zones residencials, però no ha arribat al Poble-Sec ni a l’Eixample”, ha assenyalat el tinent d’alcalde. Per altra banda, ha apuntat que consta una possible agressió sexual en el macrobotellot, però ha matisat que encara no s’ha pogut confirmar.

Més informació

Comentaris

  Pepet 25/09/2021 11:38 am
  Quina xusma que corre per Barcelona. La violència amb conseqüències greus ja passa de la ratlla. Cal prendre mesures contundents.
   Josep 25/09/2021 2:42 pm
   La mesura és fer fora a la miserable culau
  fat boy 25/09/2021 11:53 am
  13 apunyalaments son vandalisme?.
   Respon a Fat Boy 25/09/2021 4:18 pm
   Para los comunistas, sí.
  Carlos 25/09/2021 11:57 am
  Xusmalona. Gràcies, Cola, Collboni, Ciudadanos.
  Gloria 25/09/2021 12:35 pm
  Potser que ens :ho prenguem amb serio ,aixo s,esta cesarean. 13 apunyalats no es normal
  Martí 25/09/2021 12:48 pm
  Que no es podia evitar? O que no ha sabut evitar-lo perquè ets un incompetent i has de dimitir? Quina excusa més barata
  falco 25/09/2021 12:57 pm
  En una nit 13 apunyalaments e4s un disbarzt, fins el punt de pensar que poden estar motivats per alguna rao que no es precisament vandalisme
  A l'aguait 25/09/2021 1:17 pm
  Tot això fa pensar, que ja fa temps, a Barcelona han desembarcat una camionada d'infiltrats per promoure una imatge nefasta de la ciutat. Anem al tanto que la qüestió pot anar creixent.
  RAMON A 25/09/2021 1:32 pm
  Qui no castiga el delicte mana que es faci
  Veritat sempre 25/09/2021 1:50 pm
  Es de calaix, a veure, joves amb les hormones descontrolades, tots barrejats sense cap control, que pot sortir malament? Doncs gairebé tot. Si això fos una mani indepe, ja haguessin entrat Brivox, Arro i tot el que calgués arrasant i aplicant la violència que calgués des de el minut 1. Això s'ha de tallar des de el començament, punt. Que s'obrin espais controlats amb seguretat, ja sigui policial o privada, no es pot deixat tot de la ma de deu com si visquéssim en una ciutat de neandertals.
  Sup Marcos 25/09/2021 5:46 pm
  Que no se podía evitar, dice el muy miserable, el otro día bien que evitó que en la Pl. S. Jaume, se protestara contra la atrincherada. Evitan lo que quieren, los borrachos no son problemáticos para ellos, porque no protestan contra sus privilegios , solo son gentuza y la gentuza no es peligrosa para sus poltronas y en el momento que se les va de las manos le pasan el problema a otros.
  Doctor Strangelove 25/09/2021 6:49 pm
  Fora populisme (comunistes i independentistes). Visca el dassain, l,ésser lliure que usa individualment totes les seves potencialitats. Heidegger dixit! Doc.
  Tano 25/09/2021 6:51 pm
  Per anar a votar ens van cosir a hòsties. Tal vegada això es mereix repartir hòsties fins al cel de la boca i treure'ls del mapa d'una puta vegada a tota aquesta puta xusma.-
  Anònima 25/09/2021 6:51 pm
  Els pistolers de la Patronal?
  Vendetta 25/09/2021 7:06 pm
  No volem acollir facIl no?
  ciutadà 25/09/2021 7:10 pm
  Apa, barcelonins. a les properes eleccions torneu a votar a la Colau i bon profit.
  PIOLIN 25/09/2021 7:50 pm
  No son perillosos . mireu si son poc perillosos que no " donen la matraca amb el Catalufo " No aixequen les mans mentre els claven cops de porra, quan merxen deixen tota la merda a terra " no com els indepes que deixen el terra mitg net " haaaaa i a mes no fan PUTOS CASTELLS ni Porten banderines ANTI CONTITUCIONALES . Si fossin d'aquests ja haurien aparegut Piolins, policies nacional, Brimos, Arros i poli Municipardal.
  jaux 26/09/2021 1:03 am
  13 apunyalats hi ha covars que no saben fer la guerra i gilipolles que s'ho miren

Nou comentari