Curs de coneixement dels animals per a guàrdies urbans: la reacció al cas de la gossa Sota

L'Ajuntament assegura que la formació ja estava prevista però admet que n'accelera l'aplicació| El PDeCAT assegura que el curs existia i es va suprimir a inicis de mandat

Curset per a policies de la Guàrdia Urbana per “reforçar la formació dels agents en matèria de benestar animal i de tracte dels mateixos”. És la reacció urgent de l’Ajuntament al cas de la gossa Sota, morta d’un tret d’un guàrdia i que ha provocat una gran polèmica a causa de les protestes de la comunitat animalista.  

La decisió s’ha segellat aquest dijous en una reunió de la tinenta d’alcaldia Janet Sanz i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, amb la presidenta del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, Marta Legido.

L’objectiu és que “aquesta iniciativa permeti que els agents coneguin el llenguatge corporal dels animals” per saber també com comportar-se ells –també amb el seu llenguatge corporal i actitud– i aconseguir “evitar situacions de conflicte o reduir-les”. I que “no es torni a repetir cap situació que acabi amb un tràgic final com la dels fets del passat 18 de desembre, que va resultar amb la gossa Sota morta i un agent de la Guàrdia Urbana ferit”.

Fonts municipals asseguren que la iniciativa “ja s’estava treballant” però admeten que s’ha accelerat. El curs es prepararà en col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris i amb d’altres col·legis professionals i entitats animalistes amb la idea de fer-lo “tan aviat com sigui possible”.

El PDeCAT assegura que el curs existia i es va suprimir

El grup municipal del PDeCAT ha assegurat en un comunicat que el curset de fet ja existia i que el govern municipal el va suprimir a inicis de mandat. El regidor Jordi Martí ha acusat a l’equip d’Ada Colau de perdre el temps i assumir un risc innecessari amb aquesta supressió: “Ara, a correcuita, per la crisi que s’ha obert amb el sacrifici violent de la gossa Sota, per l’alarma social que s’ha creat, i per la proximitat de les eleccions municipals, ens anuncien que reprenen la formació dels agents de la Urbana en aquesta matèria”, ha recriminat.

Més informació

Nou comentari