Aldarulls en la protesta animalista per la gossa morta a trets

Unes 300 persones s’han manifestat a la plaça Sant Jaume per exigir que s’obri una investigació

Unes 300 persones s’han manifestat aquesta tarda a la plaça Sant Jaume per protestar contra l’agent de la Guàrdia Urbana que va matar a trets una gossa a la zona de Plaça Espanya amb Gran Via de les Corts Catalanes. Un portaveu del partit animalista Pacma ha llegit un manifest i ha demanat explicacions de per què va abatre la gossa d’una persona sense llar, a més d’exigir el cessament del cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez.

[r:1]

El col·lectiu havia exigit “al comissionat de seguretat, Amadeu Recasens, que obri una investigació per arribar al final de la qüestió”. A més, ha destacat que veïns i testimonis mai havien vist actuar de forma violenta l’amo de la gossa, que era una persona coneguda al barri.

Els manifestants, després d’exigir responsabilitats al davant de l’Ajuntament, s’han mantingut a plaça Sant Jaume cridant consignes contra la Guàrdia Urbana tot i que el Pacma ja havia desconvocat. En el moment més tens, els manifestants han tombat les tanques que els separaven de l’entrada de l’Ajuntament i les han llençat contra la porta. Els agents de la policia barcelonina que custodiaven la porta han hagut d’entrar i tancar l’accés per protegir-se.

El partit animalista ha denunciat també la manca de protocols que evitin aquestes fatalitats i ha criticat que es detingués l’home per atemptat contra l’autoritat per l’agressió que va cometre després que matessin la seva gossa.

Després que el Pacma hagi desconvocat la concentració, i mentre una vintena de manifestants s’ha quedat a la plaça Sant Jaume creant els aldarulls, la majoria dels indignats s’han desplaçat de manera pacífica al número 322 de la Gran Via de les Corts Catalanes, el lloc on van ocòrrer els fets. 

La concentració a la Gran Via, al lloc on va morir el gos, aquest vespre / Oleguer Cebrià

La concentració a la Gran Via, al lloc on va morir el gos, aquest vespre / Oleguer Cebrià

[r:2]

El grup municipal del PDeCAT ha reaccionat a la polèmica i ha cursat una petició formal d’explicacions a l’alcaldessa. Li demana aclarir per escrit “les circumstàncies que han provocat la detenció de la persona i la mort de l’animal” i “quin protocol té la Guàrdia Urbana” en aquests casos, donat “l’elevat nombre de persones sense sostre que conviuen amb gossos a l’espai públic”. A més, pregunta al govern municipal com valoraria “que la Guàrdia Urbana disposés d’armes Tàser”, amb les que segons la formació “s’hagués pogut evitar la mort de l’animal i l’elevat risc dels agents davant de l’actitud violenta de la persona detinguda”.

La unitat d’Afers Interns de la Guàrdia Urbana, en canvi, considera que l’agent va actuar de manera adequada. Segons la versió del cos, una patrulla es va aturar per identificar l’amo d’una gossa que semblava de raça potencialment perillosa i que no portava morrió. Quan els agents van demanar l’home que lligués la gossa, l’animal va mossegar un dels agents al braç, moment en què va disparar per “protegir-se”, segons ha detallat el cos. 

Més informació

Comentaris

  Pepe Borrel 19/12/2018 7:27 pm
  Això de què el gos mossegués al braç de l'"urbanu" no s'ho creu ningú.
  menys mal que no eren CDR's o antifeixistes 20/12/2018 6:08 am
  llançament de tanques i rajoles, no pasa res.
  Remigio II 20/12/2018 11:41 am
  La PUTa GU mentint com moltes vegades . Aquest cos es plagat de TARTAS i DESFETES humanes . . Au Colau aviam si tens pebrots de fer neteja .
  es fals i han videos!! 20/12/2018 12:16 pm
  es fals i han videos.es van presentar 12 policies.fa fastic
  Carles 20/12/2018 12:35 pm
  Suposo que la baixa és per malaltia mental
  MECH 20/12/2018 2:20 pm
  Tengo entendido que la accion de la GU empezó a raiz de una llamada de un hotel de muchas estrellas para que retiraran a un sintecho que estaba cerca . . El perro era su compañero. De verdad, considerais que lo peor de este asunto es la lamentable muerte del perro ? Pues igual deberiamos reflexionar sobre nuestra escala de valores. Una persona siempre es más importante, por muy sintecho que sea.

Nou comentari