Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Pacma interposa la primera denúncia contra l’Ajuntament pel cas de la gossa Sota
  • CA

El partit animalista Pacma ha iniciat avui oficialment els tràmits per prendre mesures contra l’Ajuntament pel cas de la gossa abatuda a trets per un agent de la Guàrdia Urbana la setmana passada. Aquest mateix matí ha interposat una denúncia de tipus administratiu contra l’agent que va utilitzar l’arma reglamentària, demanant la seva identificació, i contra el govern municipal com a màxim responsable perquè obri un expedient. L’objectiu del partit animalista és que es depurin responsabilitats el més aviat possible i, segons l’assessorament del col·lectiu, aquesta via és la més efectiva. “Si no quedem satisfets amb la resolució de l’expedient, seguirem la via judicial i interposarem un recurs contenciós administratiu que es dirimirà als tribunals”, assegura el portaveu del Pacma Catalunya, Nacho Pascual. 

A la denúncia es demana la identificació de l’urbà que va acabar amb la vida de la Sota –després que actués en defensa pròpia, segons la seva versió– perquè les imatges que es difonen a través de les xarxes socials no resulten una font d’informació fiable, expliquen des del Pacma. D’aquesta manera, la solució administrativa resoldrà algun dels principals dubtes, però no demanarà responsabilitats penals, ja que aquesta via “necessita més temps”, segons Pascual. L’equip jurídic del partit animalista està recollint els testimonis i proves que acabin de rebatre la versió oficial, que explicava que la gossa s’havia abalançat a sobre del policia i li havia mossegat el braç. Tot i així, lamenten que no tinguin encara “el vídeo definitiu”, diu Pascual, que mostri imatges de l’incident, ja que tots els documents audiovisuals mostrats fins ara són de segons després dels fets.

El Pacma troba a faltar l’informe mèdic que demostri la mossegada de la gossa

Mentrestant, però, han demanat respostes a l’Ajuntament. Especialment després que l’alcaldessa, Ada Colau, hagi fet dos comunicats diferents a Facebook en un espai temporal de tres dies. “S’entén que l’alcaldessa defensi la possible actuació en defensa pròpia de la Guàrdia Urbana, però no pot ser que canviï radicalment de posicionament amb tres dies de diferència. I menys, a través d’un comunicat ridícul a una xarxa social”, protesta Pascual. Fa referència a un primer comunicat en què Colau lamentava els fets però donava versemblança a la versió del policia i a un segon en què se centrava a demanar col·laboració per aclarir què va passar realment.

La denúncia per via administrativa que rebran el dia 27, després dels dos dies festius, iniciarà així la lluita contra la manca de claredat. Segons el Pacma, no quadra la versió de la mossegada prèvia de la gossa Sota, ja que no s’ha fet públic el resultat de l’informe mèdic que demostri la gravetat de l’atac d’un animal que té una gran potència a la mandíbula i que “hagués provocat una ferida molt greu”. 

D’altra banda, el partit ja ha fet arribar a l’advocada del jove sensesostre, que era l’amo del gos, tota l’ajuda que ha pogut recollir per posar-li al seu abast, com ara ajuda material, tractament psicològic i assessorament legal. En cas de voler fer-ne ús, hi podrà contractar i iniciar la seva utilització a través de la fundació Arrels.

Més notícies
La protesta per la mort de la gossa Sota es desborda
Notícia: La protesta per la mort de la gossa Sota es desborda
Comparteix
Centenars de milers de persones signen diverses iniciatives que exigeixen responsabilitats a Ada Colau i la Guàrdia Urbana pel cas de l'animal abatut a la Gran Via
Un agent de la Guàrdia Urbana mata un gos i l’amo agredeix el policia
Notícia: Un agent de la Guàrdia Urbana mata un gos i l’amo agredeix el policia
Comparteix
Colau demana testimonis de l’incident que va acabar amb la mort de la gossa Sota
Notícia: Colau demana testimonis de l’incident que va acabar amb la mort de la gossa Sota
Comparteix
L'alcaldessa assegura en un post a Facebook que cal material gràfic per a la investigació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa