Mig milió de persones ja han signat una petició, en termes molt durs, que exigeix “que facin fora” l’agent de la Guàrdia Urbana que va matar d’un tret la gossa Sota, la mascota d’un noi que ven braçalets pel carrer a la Gran Via. La petició, iniciada a nom de Meritxell Viladot, parteix d’una versió molt allunyada de l’oficial i assegura que “els agents han donat una pallissa a aquest noi i la seva gosseta, terroritzada en veure que estaven pegant al seu amo, bordava desesperada. Quina ha estat la solució? Engegar-li un tret al cap i matar-la… Quina necessitat hi havia?

Un dels cartells exposats en la concentració d'aquest dissabte per protestar per la mort de la gossa Sota pels trets disparats per un guàrdia urbà / S.B.

Un dels cartells exposats en la concentració d’ahir a la plaça Sant Jaume / S.B.

En paral·lel, una altra petició encapçalada pel PACMA ha recollit 200 mil signatures en termes semblants. En aquest cas, els animalistes assenyalen directament l’alcaldessa de Barcelona: “Cal que els responsables de l’Ajuntament de Barcelona i, sobretot, Ada Colau, que va sortir en defensa de l’actuació policial sense ni tan sols tenir oberta la investigació, esclareixin el que ha passat“. 

A banda d’aquestes peticions, les xarxes bullen amb diversos hashtags com #JusticiaperaSota o #ForaPistolers. Aquest dissabte també hi ha hagut diverses mobilitzacions a Barcelona, com les que han omplert la plaça de Sant Jaume i la d’Espanya en demanda de responsabilitats per la mort a trets de l’animal.
 

Comentaris

    miquel Desembre 23, 2018 | 12:43
    Si hagués estat una persona, no hi hauria tant d'enrenou.

Nou comentari

Més notícies

Gairebé 200.000 persones ja han signat per demanar responsabilitats pel cas de la gossa Sota

El Pacma recull firmes per a un text que reclama que s'expulsi de la Guàrdia Urbana els implicats "si es demostra que hi va haver abús de poder"

Càrregues i detencions en el tall de trànsit de la plaça Espanya per la gossa Sota

Els antiavalots dels Mossos treuen per la força de la calçada els animalistes que protestaven pel cas que implica la Guàrdia Urbana

Pressió animalista sobre Colau per la mort a trets de la gossa Sota

Una plaça Sant Jaume plena a vessar demana la dimissió de l'alcaldessa i li reclama que actuï contra el guàrdia urbà que va disparar

Colau promet millorar els protocols amb animals però defensa l’urbà que va matar la gossa

L'alcaldessa qualifica de "tristos" els fets que es van produir ahir però manté que l'agent "va actuar en defensa pròpia"

Aldarulls en la protesta animalista per la gossa morta a trets

Unes 300 persones s’han manifestat a la plaça Sant Jaume per exigir que s’obri una investigació

L’actuació de l’agent de Guàrdia Urbana que va matar un gos va ser adequada, segons Afers Interns

La UDAI ha determinat que el policia va disparar en defensa pròpia

Un agent de la Guàrdia Urbana mata un gos i l’amo agredeix el policia