La protesta per la mort de la gossa Sota es desborda

Centenars de milers de persones signen diverses iniciatives que exigeixen responsabilitats a Ada Colau i la Guàrdia Urbana pel cas de l'animal abatut a la Gran Via

Mig milió de persones ja han signat una petició, en termes molt durs, que exigeix “que facin fora” l’agent de la Guàrdia Urbana que va matar d’un tret la gossa Sota, la mascota d’un noi que ven braçalets pel carrer a la Gran Via. La petició, iniciada a nom de Meritxell Viladot, parteix d’una versió molt allunyada de l’oficial i assegura que “els agents han donat una pallissa a aquest noi i la seva gosseta, terroritzada en veure que estaven pegant al seu amo, bordava desesperada. Quina ha estat la solució? Engegar-li un tret al cap i matar-la… Quina necessitat hi havia?

Un dels cartells exposats en la concentració d'aquest dissabte per protestar per la mort de la gossa Sota pels trets disparats per un guàrdia urbà / S.B.

Un dels cartells exposats en la concentració d’ahir a la plaça Sant Jaume / S.B.

En paral·lel, una altra petició encapçalada pel PACMA ha recollit 200 mil signatures en termes semblants. En aquest cas, els animalistes assenyalen directament l’alcaldessa de Barcelona: “Cal que els responsables de l’Ajuntament de Barcelona i, sobretot, Ada Colau, que va sortir en defensa de l’actuació policial sense ni tan sols tenir oberta la investigació, esclareixin el que ha passat“. 

A banda d’aquestes peticions, les xarxes bullen amb diversos hashtags com #JusticiaperaSota o #ForaPistolers. Aquest dissabte també hi ha hagut diverses mobilitzacions a Barcelona, com les que han omplert la plaça de Sant Jaume i la d’Espanya en demanda de responsabilitats per la mort a trets de l’animal.
 

Més informació

Comentaris

    miquel 23/12/2018 12:43 pm
    Si hagués estat una persona, no hi hauria tant d'enrenou.

Nou comentari