Càrregues i detencions en el tall de trànsit de la plaça Espanya per la gossa Sota

El tall de trànsit que va generar un caos monumental ahir a la nit a la plaça d’Espannya va acabar amb els antiavalots dels Mossos d’Esquadra traient per la força de la calçada els últims manifestants, amb càrregues policials per dispersar els que es negaven a marxar i amb detencions. Fonts de la policia catalana han confirmat al Tot Barcelona que es van arrestar cinc persones per un possible delictes de desordres públics. Els acusen d’haver llançat objectes contra els antiavalots.

Els fets es van desencadenar quan els animalistes que havien protestat a la tarda a la plaça Sant Jaume per la mort de la gossa Sota pels trets d’un guàrdia urbà es van desplaçar després a la zona on es van produir els fets dimarts, davant d’un hotel que hi ha a la Gran Via. Es van plantar a la confluència de la Gran Via, el Parel·lel i la carretera de Sants i van tallar la circulació.

Immediatament es va generar un caos de trànsit monumental, amb quantitat de cotxes que van quedar atrapats mentre els animalistes cridaven “volem justícia” al mig de la calçada, enarborant les seves pancartes. Els cotxes que podien intentaven escapar de la ratera en què s’havia convertit la plaça i els altres conductors es van haver de resignar fins que va arribar la Guàrdia Urbana.

Inicialment, l’únic que va fer la policia va ser desviar el trànsit de la Gran Via, el Paral·lel i la carretera de Sants perquè no s’afegíssin més vehicles al caos. Però després van arribar els antiavalots dels Mossos d’Esquadra i van treure els manifestants de la calçada per la força. Va ser aleshores que hi va haver algunes càrregues i alguns manifestants van rebre cops de porra, cosa que van denunciar alguns usuaris a la xarxa, amb vídeos que mostraven les càrregues.

 

 

Comentaris

    Porc rural Desembre 22, 2018 | 22:02
    El qui va disparar a la gossa va comprar un tiquet directe a l'infern.

Nou comentari

Més notícies

Pressió animalista sobre Colau per la mort a trets de la gossa Sota

Una plaça Sant Jaume plena a vessar demana la dimissió de l'alcaldessa i li reclama que actuï contra el guàrdia urbà que va disparar

Colau promet millorar els protocols amb animals però defensa l’urbà que va matar la gossa

L'alcaldessa qualifica de "tristos" els fets que es van produir ahir però manté que l'agent "va actuar en defensa pròpia"

Aldarulls en la protesta animalista per la gossa morta a trets

Unes 300 persones s’han manifestat a la plaça Sant Jaume per exigir que s’obri una investigació

L’actuació de l’agent de Guàrdia Urbana que va matar un gos va ser adequada, segons Afers Interns

La UDAI ha determinat que el policia va disparar en defensa pròpia

Un agent de la Guàrdia Urbana mata un gos i l’amo agredeix el policia