Colau promet millorar els protocols amb animals però defensa l’urbà que va matar la gossa

L'alcaldessa qualifica de "tristos" els fets que es van produir ahir però manté que l'agent "va actuar en defensa pròpia"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, intenta mantenir l’equilibri en la polèmica que s’ha generat les darreres hores per la mort a trets ahir d’una gossa, contra la qual va disparar un agent de la Guàrdia Urbana.

Segons ha anunciat aquest dimecres al vespre en un fil de Twitter, l’Ajuntament revisarà els protocols d’actuació amb animals en cas d’incident “per buscar marge de millora”. Però ha defensat amb fermesa l’actuació de l’agent de policia, del qual ha assegurat que els testimonis indiquen que va actuar “en defensa pròpia” i que té diverses ferides, per la qual cosa està de baixa.

L’alcaldessa ha qualificat els fets de “tristos” i ha assegurat que “Barcelona estima els animals” i que no vol que un cas així és repeteixi. De tota manera, demana “prudència”. Colau ha reaccionat així a “l’onada de solidaritat” que hi ha hagut avui a les xarxes i a la protesta amb aldarulls que s’ha produït al vespre a la plaça Sant Jaume. 

 

Més informació

Comentaris

  Marcel Ramon 20/12/2018 6:28 am
  Els gossos segons normativa, que tota persona cívica respecta, tenen d'anar lligats i amb morrió, si el propietari això ho hagués respectat, ni la gossa hagués mossegat a l'agent, ni ara estaria morta. Per molt que ens agradin els animals, no podem fer costat als incívics. Cal urgentment que els nostres polítics, implantin aquí, la normativa per tenir mascotes que hi ha a Alemanya i a Holanda , i que aquesta es faci complir, RIGOROSAMENT. Prou màniga ampla i prou incivisme...
  Observador2 20/12/2018 10:00 am
  Barcelona si estima als animals. Alguns personatges mab el dit ràpid al gatell d'una arma de foc sembla que no tant i per suposat massa ràpid fan servir l'arma.
  Joan de Sant Andreu 20/12/2018 10:41 am
  I a la gossa qui la va defensar d un energúmens com aquest amb pistola? Com alcalde ets la darrera responsable dels fets de la GU i com a tal et faig també culpable de la seva pèrdua. La vostra política municipal de persecució als gossos segur que han animat a aquesta colla de pistolers.
  hay videos que indican que ningun moment el policia fue atacado!que enseñen el parte medico. 20/12/2018 12:14 pm
  y se presentaron 12 policías!! extraño extraño.quizas el hotel...
  Juli 20/12/2018 4:14 pm
  El desequilibrat del urbano li va fotre un tret només perquè la gossa estava bordant ja que els urbanos estaves espentant el seu amo. S'han inventat que el va mossegar per "justificar" aquesta salvatjada. Era un sensesostre conegut del barri i una gossa carinyosa.

Nou comentari