Pressió animalista sobre Colau per la mort a trets de la gossa Sota

Una plaça Sant Jaume plena a vessar demana la dimissió de l'alcaldessa i li reclama que actuï contra el guàrdia urbà que va disparar

Si Ada Colau tenia amb ella part del moviment animalista de Barcelona l’afer de la gossa Sota, morta a trets d’un guàrdia urbà, amenaça seriosament aquest suport i erosiona el que pogués quedar del perfil activista de l’alcaldessa de Barcelona. Una plaça Sant Jaume plena de gom a gom –només quedava lliure l’espai del pessebre de Nadal i, de fet, alguns manifestants hi estaven enfilats– ha exigit aquest dissabte a la tarda amb contundència i nervis a flor de pell –incloses algunes llàgrimes– que es faci “justícia per a Sota”. Això implicava la reclamació a l’alcaldessa d’actuar contra el policia que va disparar els trets, titllat d'”assassí” i insultat amb altres paraules més grolleres pels participants en la protesta.

Però la crítica al policia -“boti, boti, boti, guàrdia urbà qui no boti”, “sense pistola no sou ningú”, “que pagui l’assassí”– ha derivat aviat cap al qüestionament de l’alcaldessa. “Es veu que Colau és tan animalista que no se la veu enlloc en aquest tema”, ha dit l’orador amb el megàfon a la mà. I ha desfermat una xiulada que ha anat seguida de crits de “esa Colau, donde está?” i, minuts després, “Colau, dimissió”.

“Catalunya ha demostrat sempre que és la comunitat autònoma amb més collons en la defensa dels animals, i ara tornem a dir que si en toquen un [d’animal] ens toquen a tots”, ha afegit l’orador, enfilat en una pilona al costat de l’entrada principal de l’Ajuntament.

Tensió entre els manifestants

La porta de l’edifici estava tancada amb pany i forrellat i cap agent de la Guàrdia Urbana s’hi deixava veure. Alguns dels manifestants més exaltats si han acostat per clavar-hi cops, però dos homes amb actitud de dirigir el servei d’ordre de la concentració els han apartat, cosa que ha provocat tensió entre els participants en la protesta: els que volien sacsejar la porta de la seu consistorial han considerat reprimida la seva llibertat d’expressió per part d’algú sense autoritat per fer-ho, i els que desaprovaven el gest es queixaven que aquells espontanis “rebentaven” la convocatòria. 

Mentrestant, continuaven els crits, les xiulades i les consignes cridades i cantades, i quan la llum del dia ha baixat una mica s’ha fet un minut de silenci amb les llanternes dels telèfons mòbils enceses i els aparells enlairats. A terra, hi havia espelmes i cartells en record de la gossa Sota i per reclamar que se li faci justícia.

[r:1]

En algunes de les pancartes es podia llegir “policia potencialment perillós”: una crítica sarcàstica a la Guàrdia Urbana o, almenys, a l’agent implicat en el cas –del qual tan afers interns com la mateixa Ada Colau diuen que va actuar en defensa pròpia– i a l’expressió “raça [de gos] potencialment perillosa” que els animalistes rebutgen.  

Més informació

Comentaris

  NiFredNiCalor 22/12/2018 10:35 pm
  La gossa em fa pena. Aquesta gent que es manifesta i els seus arguments molt més.
  Elia 24/12/2018 12:58 am
  Son mes perillosos els descerebrats amb una pistola a la ma que un gos perillos, cosa que no era aquesta gosa, ja que la seva rasa no està catalogada com a tal, aixo un funcionari public ho ha de saber, a no ser que sigui un ignorant, ademès de un xulo putes!
  Manifestants incivics i hipócrites....i polítics espantats. 24/12/2018 11:59 am
  Quants propietaris o mestressas de mascotes, las treuen a passejar portant la documentació del animal al dia?, quantes mascotes estan xipades, vacunades, desparasitades, i amb un cens del seu ADN?, com si es fa al Estats esmentats?..quants propietaris o mestresses de macotes, tenen permís per tenir-ne?...La culpa de tot lo que passa es dels polítics espantats, que no tenen valor per fer una normativa com hi ha en altres Estats del nord, i molt menys a aplicar-la, aixo es xauxa, aquí tothom p

Nou comentari