Gairebé 200.000 persones ja han signat per demanar responsabilitats pel cas de la gossa Sota

El Pacma recull firmes per a un text que reclama que s'expulsi de la Guàrdia Urbana els implicats "si es demostra que hi va haver abús de poder"

La polèmica per la mort a trets de la gossa Sota dimarts està agafant unes dimensions imprevistes. Els animalistes han omplert la plaça Sant Jaume aquesta tarda en una protesta que després s’ha traslladat a la plaça Espanya, a prop del lloc dels fets, i ha tallat el trànsit. És la segona protesta pel cas, perquè dimecres ja n’hi va haver una altra a la mateixa plaça Sant Jaume. Però paral·lelament hi ha una recollida de signatures impulsada pel Pacma que ja ha aconseguit gairebé 200.000 signatures.

El text que el Pacma demana que es firmi contradiu la versió dels fets de la Guàrdia Urbana, avalada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i assegura que hi ha testimonis que indiquen que hi va haver “un ús desproporcionat i injustificat de la força i afirmen que la gossa no va atacar en cap moment els agents” de la policia municipal, un dels quals va ser el que va disparar els trets mortals.

De tota manera, el manifest recorda que el Pacma fa anys que reclama “un protocol d’actuació per a les policies i cossos de seguretat en intervencions amb animals”. I afegeix que “els agents policials haurien de tenir la formació adequada per no resoldre aquest tipus d’intervencions a trets. L’ús d’armes de foc, enmig de la via pública, envoltat de persones susceptibles de ser també ferides, és una greu irresponsabilitat”, opina el text.

Finalment, es demana que “l’Ajuntament de Barcelona i, sobretot, Ada Colau, que va sortir en defensa de l’actuació policial sense si ni tan sols tenir oberta la investigació, aclareixi els fets”. I acaba amb una petició explícita: “Si es demostra un abús de poder, exigim que s’expulsi de la Guàrdia Urbana els responsables“.

Més informació

Comentaris

    KlausSor 23/12/2018 12:19 am
    La versió de la guàrdia urbana abalada per l'alcaldessa? Això és una mentida! En aquest link podeu llegir el que diu Ada Colau: https://www.facebook.com/ada.colau/posts/2010866358994019?__tn__=K-R Prou calumnies contra Ada Colau
    Els urbanos de Barcelona assasins de gossos 23/12/2018 1:37 pm
    Si maten al meu gos amb carrego a l´agent que ho ha fet,però que collons s´han cregut aquests urbanos.

Nou comentari