Pintades contra els guàrdies urbans “assassins” pel cas de la gossa Sota

La policia municipal de Barcelona fa un comunicat oficial que "lamenta els fets" però demana "respecte per la investigació" i "condemna els insults reburts"

L’espiral pel cas de la mort d’una gossa pels trets d’un guàrdia urbà continua sense aturar-se. Avui han aparegut a Montjuïc pintades contra la Guàrdia Urbana pels fets. En una de les parets embrutades es qualifica els policies d'”assassins”, en plural, tot i que en una altra es fa referència al “guàrdia urbà malnascut” que va matar “una gosseta d’un tret al cap”.

Una de les pintades contra el guàrdia urbà que va matar una gossa a trets / Cedida

Una de les pinatdes contra la Guàrdia Urbana pel cas de la gossa Sota

 Les pintades han coincidit en el temps amb la publicació d’un comunicat oficial de la Guàrdia Urbana que “lamenta els fets” però demana “respecte” per la investigació i expressa “rebuig pels insults i amenaces” adreçats al cos des que es va produir l’incident. “Volem expressar la nostra profunda condemna i repulsa als insults i les amenaces que està rebent la Guàrdia Urbana com a institució, que s’estan produint tant a les xarxes socials com als agents a peu de carrer”.

Pintada contra la Guàrdia Urbana a Montjuïc, pel cas de la gossa sota / Cedida

El comunicat també assegura que “malgrat el trist desenllaç”, el cos vol “constatar la professionalitat demostrada en els milers de serveis i intervencions anuals que realitzen els i les agents dia a dia, així com el seu compromís amb la ciutat i la convivència”. També es manté en el text que la Guàrdia Urbana de Barcelona rebutja “qualsevol tipus de violència animal (sic) i lamenta profundament els fets”.

Més informació

Nou comentari