El tercer adeu de Tito Álvarez

El líder d'un sector dels taxistes de Barcelona, protagonista mediàtic de les mobilitzacions contra les VTC, torna a canviar de càrrec entre retrets als seus detractors

Tito Álvarez torna a plegar. És la tercera vegada que anuncia que deixa un càrrec des del gener. La primera vegada va ser el 23 de gener.

[r:1]

Va decidir que deixava el comitè de vaga enmig d’una tensa assemblea en què s’havia posicionat a favor de posar fi a l’aturada que feia una setmana que durava –amb la Gran Via bloquejada – i acceptar la proposta de decret per regular les VTC que havia presentat el departament de Territori. L’endemà, però, era ell qui presentava els resultats de la votació que s’havia fet durant la nit i la matinada, que havien donat un sí ajustat a la seva posició.

Mesos després, al març, quan la seva figura no només no havia desaparegut mediàticament sinó que havia crescut, va comunicar que deixava de conduir taxis oficialment, per dedicar-se íntegrament a “la lluita”, com li agrada dir. Aparcava el servei de transportar els usuaris del seu sector per dedicar-se de ple a crear un spin-off de la seva associació o sindicat, Élite Taxi: el  lobby Taxi Project 2.0. El feien alliberat perquè cobrés un sou per fer aquesta feina.

I ara fa un tercer salt: deixa de ser el portaveu d’Élite Taxi per centrar-se en el lobby, que ara ja és una realitat i que ja li estava pagant el sou. Entremig, ha donat suport a la campanya d’Ada Colau –el dia del míting central de Barcelona en Comú, al Carmel, era a la segona fila, just darrera de l’alcaldessa i de Pablo Iglesias– i ha sigut un dels principals impulsors de la plataforma Salvalona contra la inseguretat, en la qual participen molst taxistes.

El míting central de Barcelona en Comú per a les eleccions municipals, al Carmel, amb Tito Álvarez just darrere de Pablo Iglesias i Ada Colau / ACN

El míting central de Barcelona en Comú per a les eleccions municipals, amb Tito Álvarez just darrere de Pablo Iglesias i Ada Colau / ACN

Retrets als adversaris

Avui, Tito Álvarez ha difós per Whatsapp el comunicat que és el seu mutis pel foro amb pinzellades dramàtiques. “Me’n vaig dolgut i decebut amb algunes coses, però suposo que això va amb el pack d’estar en la posició que he estat. També m’agradaria deixar ben clar, una vegada més, que no abandonaré la lluita pel taxi i que tota aquesta energia que porto dins la faré servir on crec que és més necessària ara”, afirma.

I afegeix: “Crec fermament que una part del sector està realment paranoica i molt malalta. Esperem no segueixin destruint tot el que els vingui de gust, segons la bogeria transitòria”.

I acaba: “Salutacions. Tito Project”.

El següent ha sigut distribuir un tuit que dona per inaugurada la seva nova etapa, amb una foto seva en clarobscur al costat de la llegenda: “Pot aquest home matar Uber?”.

Més informació

Nou comentari