Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tito Álvarez plega i vaticina que el taxi “va cap a l’abisme” si rebutja el decret
  • CA

El líder de la revolta dels taxistes, Tito Álvarez, i els seus companys d’Élite Taxi pleguen del comitè de vaga. L’anunci s’ha produït aquest matí enmig d’una assemblea molt tensa que havia començat, mentre el comitè encara estava reunit, dirigida per un sector de taxistes contraris a acceptar el decret pactat ahir.

Quan finalment han sortit a l’assemblea i han agafat el micròfon, Álvarez no ha aconseguit calmar-los. Des d’ahir a la nit que ell està anunciant la seva posició favorable al decret, que s’ha de votar avui amb urnes –per tant, amb vot secret–, i això tenia indignat el sector contrari. Quan ha proposat votar “sí” o “no” a mantenir la vaga, els concentrats han cridat “per què hem de votar?”, donant a entendre que rebutjaven el preacord que garanteix una precontractació d’una hora dels serveis dels cotxes VTC –ells en reclamaven un mínim de 6– i no volien ni passar per les urnes.

En un comunicat emès al cap d’uns minuts en nom d’Élite Taxi, s’assegura que han “decidit retirar-se de qualsevol responsabilitat que tingui a veure amb aquesta vaga”. Només continuaran a l’assemblea com a taxistes individuals i donaran suport al nou comitè de vaga. “No permetrem que el nostre company Tito ,el primer de tots, acabi de perdre la salut que li queda“, afegeixen amb to dramàtic.

També diuen que no han deixat de fer en tot moment el que “honestament” creien que era ” el millor per al sector”, però afegeixen que ara ja no estan “en línia” i que hi ha altres persones “disposades a prendre les regnes”.

En uns altres missatges al mateix canal de Whatsapp per comunicar-se amb els periodistes, Álvarez anuncia la seva dimissió en primera persona. “La meva salut és el més important”, al·lega. 

“Cap a l’abisme”

Unes hores després, ha fet un comunicat més reposat i més llarg. I en aquest text vaticina que el sector del taxi va “cap a l’abisme” si en la votació d’aquesta tarda es rebutja la proposta de decret pactat ahir entre el comitè de vaga i la conselleria i l’AMB. 

“No tinc cap dubte que, si avui el taxi no aixeca la vaga i el decret no tira endavant, anem cap a l’abisme. Tots volem més sempre, però ningú té el que tenim a Catalunya, i mentre altres somien amb això, per a nosaltres és una porqueria”.

També ha criticat les actituds violentes d’alguns dels seus companys durant els dies de la vaga, quan han atacat vehicles VTC. “Els treballadors de VTC són víctimes del que està passant, qualsevol de vosaltres treballaria on fos per donar de menjar als vostres fills”, diu, adreçant-se a la resta de taxistes. I afegeix: “No puc defensar els actes que s’han vist aquests últims dies, no puc defensar que es coarti cap persona que estigui treballant, no puc defensar coses que van contra els meus principis”.

I, en clau molt més personal, assegura que encara que “la gent” li digui que és “un líder”, ell no se’n sent. També alerta que “no és fàcil ser la cara visible i que et diguin feixista, independentista, comunista, radical, mafiós, cabdill, capo i moltíssimes coses més”. I el que més li ha dolgut, assegura, és que li “perdin el respecte” com creu que ha passat avui.

Més notícies
Uber marxarà de Barcelona si “s’aproven les restriccions a les VTC”
Notícia: Uber marxarà de Barcelona si “s’aproven les restriccions a les VTC”
Comparteix
La multinacional nord-americana s’ofereix a la Generalitat per negociar “una regulació justa per tots”
Competència vol unificar la normativa dels taxis i les VTC
Notícia: Competència vol unificar la normativa dels taxis i les VTC
Comparteix
L’ACCO considera que les restriccions que pretenen imposar la Generalitat i l’AMB són “injustificades”
“No marxarem, en tot cas ens faran fora”, diu la principal flota de VTC de Barcelona
Notícia: “No marxarem, en tot cas ens faran fora”, diu la principal flota de VTC de Barcelona
Comparteix
"Per què ens ha de regular el taxi?", pregunta Fernando Gatel, director general de Vector Ronda
El Govern aprovarà el decret de les VTC amb o sense el suport dels taxistes
Notícia: El Govern aprovarà el decret de les VTC amb o sense el suport dels taxistes
Comparteix
Damià Calvet adverteix les VTC que "s'hauran d'adaptar a la regulació" i afegeix: "Si Uber i Cabify marxen, ja vindran altres empreses"
Territori i l’AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació per als VTC
Notícia: Territori i l’AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació per als VTC
Comparteix
Calvet defensa la "robustesa jurídica" de l'acord i recorda que la Generalitat no legisla per marques concretes com Uber i Cabify
Els Mossos investiguen més de 70 denúncies per danys a vehicles VTC
Notícia: Els Mossos investiguen més de 70 denúncies per danys a vehicles VTC
Comparteix
La patronal dels VTC denuncia les "tàctiques mafioses" dels taxistes, que busquen treure benefici del conflicte
Un grup de taxistes ataquen cotxes VTC i dos periodistes a la Ronda Litoral
Notícia: Un grup de taxistes ataquen cotxes VTC i dos periodistes a la Ronda Litoral
Comparteix
Han donat cops als vehicles i punxat rodes | En un hi viatjaven un home i una dona d'uns 50 anys | Han intentat prendre la càmera a dos periodistes de Telemadrid
Tensió i retrets a l’assemblea de taxistes
Notícia: Tensió i retrets a l’assemblea de taxistes
Comparteix
Malgrat l'oposició d'alguns, la trobada ha acabat amb la decisió de votar aquesta tarda quin serà el següent pas de les mobilitzacions
Cabify ofereix als taxistes poder utilitzar la seva aplicació
Notícia: Cabify ofereix als taxistes poder utilitzar la seva aplicació
Comparteix
El fundador demana a Foment que prengui les regnes i avisa que el decret de la Generalitat expulsarà les VTC de Barcelona
Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile
Notícia: Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile
Comparteix
L'assemblea, que comença a les 11 hores, serà clau per al futur de les mobilitzacions del sector

Comentaris

  1. Icona del comentari de: el mussol emprenyat a gener 23, 2019 | 12:58
    el mussol emprenyat gener 23, 2019 | 12:58
    potser ja es hora de començar a dissoldre el bloqueig que tenen establert a la Gran Via d'una vegada, si cal amb la BRIMO i unes quantes excavadores per apartar els cotxes. Jo es pot cedir a la pressió dels violents (alguns d'aquests si ho són) i no es pot permetre que Barcleona i els seus habitants siguin hostatges d'aquesta gent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa