Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile
  • CA

Els taxistes es reuniran a les 11 hores en una assemblea clau en què votaran quins són els passos a seguir en la vaga, que va començar fa sis dies. Després de la proposta de la Generalitat d’ahir, decidiran entre tres opcions: mantenir la vaga i no acceptar el decret; acabar-la i acceptar el decret; o donar una treva i tornar a activar la vaga durant el Mobile World Congress si la Generalitat no compleix. 

La proposta que els taxistes tenen sobre la taula és l’eliminació del geolocalitzador de les VTC, l’obligació de tornar a la base i 15 minuts d’antelació per contractar un servei. Aquest últim punt va ser el més conflictiu, ja que els taxistes havien arribat a reclamar 24 hores d’antelació per demanar un Uber o un Cabify. La Generalitat els va oferir afegir al decret, que s’acceptarà dimarts que ve al Parlament, que l’AMB tingui la potestat per augmentar el temps de precontractació. L’alcaldessa i presidenta de l’AMB, Ada Colau, va manifestar que una hora d’antelació seria raonable.

De les 11 fins les 12 hores els taxistes podran exposar les seves opinions durant l’assemblea, i a partir del migdia començaran les votacions, que s’allargaran fins les 18 hores. Els que vulguin votar hauran de portar la llicència o la credencial que els acrediti com a taxistes. El líder visible de la protesta, Alberto Álvarez, ha avançat que votarà a favor d’acabar la vaga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa