El Govern aprovarà el decret de les VTC amb o sense el suport dels taxistes

Damià Calvet adverteix les VTC que "s'hauran d'adaptar a la regulació" i afegeix: "Si Uber i Cabify marxen, ja vindran altres empreses"

“Més enllà de modernitzar-se, el taxi s’ha de digitalitzar“. Clar i contundent, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha assegurat a RAC1 que el Govern portarà a terme un pla de digitalització perquè els taxis “es posin al dia”. En aquest sentit, Calvet ha subratllat que “no pot ser que plataformes digitals com Uber i Cabify, que són d’intermediació, utilitzin llicències VTC per fer de taxis. Això ens distorsiona el mercat i provoca un greuge pels taxistes”.

Al Parlament, Calvet ha explicat que els taxistes han de “decidir si aixequen o no l’ocupació de la via pública”, però ha advertit que “tirarem endavant la regulació” tan si hi ha acord com si no. El conseller considera que la proposta d’imposar 15 minuts de precontractació té suficient solidesa i que “no regula a favor d’uns o altres”, sinó “a favor de la mobilitat i els ciutadans”.

[r:1]

Precisament per això, Calvet s’ha lamentat que “segurament s’hauria d’haver regulat abans però estem on estem i la Generalitat ha estat valenta en afrontar-ho. Estem segurs que podem fer conviure els dos sectors: taxis i VTC”, motiu pel qual ha explicat que “elaborarem una Llei que gestioni de manera integral la convivència entre taxis i VTC amb aspectes com els torns i els períodes de descans, la contractació o l’execució del servei”.

El conseller de Territori ha advertit les VTC que “s’hauran d’adaptar a la regulació”, al mateix temps que ha deixat anar que “les VTC, els vehicles i els conductors hi són. Si Uber i Cabify marxen, ja vindran altres empreses“.

Més informació

Nou comentari